Един от най-важните въпроси, които може да си зададете, е

...
Един от най-важните въпроси, които може да си зададете, е
Коментари Харесай

Агресивни породи кучета

Един от най-важните въпроси, които може да си зададете, е коя порода куче е най-хубава за Вас и Вашето семейство. Ако имате деца, може да сте изключително загрижени за избягването на изключително нападателни кучета. В тази публикация ще обсъдим експанзията при кучета и ще Ви разкажем за някои от най-агресивните породи кучета в света.

Признаци на експанзия: кучето ръмжи, лае или хапе.

Агресията при кучета може да се дължи на истинкта за ловуване, когато става въпрос за по-малки животни.

Агресивното държание към хора нормално се задейства от боязън, не от ловджийски рефлекс. Кои са най-агресивните породи кучета?

1. Немска овчарка - те постоянно се употребяват като полицейски кучета, тъй като са извънредно интелигентни и атлетични. Техният размер и мощ над междинната ги прави страхотна отбрана от натрапници. Имат доста мощни челюсти - захапката им е задоволително мощна, с цел да счупи кост. Разбира се, с вярното образование те могат да бъдат прелестно допълнение към вашия дом

2. Американски питбул териер - за жалост, са били употребявани за борби с кучета, по тази причина може да са генетично предразположени към нападателни трендове. Тази експанзия при кучетата нормално е ориентирана към други кучета и рядко се случва да се прояви към стопаните на кучето, изключително в случай че е било подготвено.

 Агресивни породи кучета

3. Сибирско хъски – те демонстрират нападателно държание вследствие на неприятно образование. Тези кучета могат да бъдат упорити и да съставляват предизвикателство даже за опитните стопани.

4. Доберман – отглеждани са като кучета пазачи и след това са били употребявани като работни кучета за полицейски и боен личен състав. Като такива, те имат известност на експанзия, само че тя се демонстрира от боязън към непознати или в опит да защитят притежателя си. Въпреки това, те са доста интелигентни и одобряват образованието си чудесно.

5. Дакел - склонни да бъдат най-агресивни към непознати и макар че евентуално не могат да нанесат доста вреди, непрекъснатият лай може да се трансформира в проблем.

6. Ротвайлер - те са териториални и са склонни да имат проблеми с други кучета. Те също по този начин не са доста подобаващи за семейства с други дребни домашни любимци, тъй като имат мощен ловджийски инстинкт. Те ще се оправят най-добре в дом, където са единственият домакински любим, само че в подобаваща среда и с подобаваща социализация, ротвайлерите могат да бъдат страхотни другари и с други любимци.

 Ротвайлер

7. Акита ину - те са били ловни кучета и са основани за тежки условия. Техният ловджийски инстинкт би трябвало да се има поради, в случай че сте избрали тази порода. Създават мощни връзки със своите фамилии и имат способността да ги пазят, в случай че усетят заплаха.

Всички тези евентуално нападателни породи могат да бъдат подготвени и социализирани по този начин, че да не демонстрират експанзия към непознати хора или към други животни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР