Един от най-успешните италиански треньори по баскетбол за всички времена

...
Един от най-успешните италиански треньори по баскетбол за всички времена
Коментари Харесай

Легендарно име застава начело на Италия след Олимпиадата

Един от най-успешните италиански треньори по баскетбол за всички времена - Еторе Месина, ще поеме националния тим на родината си за трети път това лято, оповестява " Гадзета дело Спорт ".

61-годишният експерт сега е отпред на отбора на Олимпия Милано, само че към този момент е дал устното си единодушие, че ще води Италия след края на Олимпийските игри в Токио. Дотогава отпред на " адзурите " остава актуалният селекционер Ромео Сакети, който обаче първо ще би трябвало да класира отбора през олимпийска подготовка през юни.

Ettore Messina is expected to be back as head coach of Italy’s National Team after OQT in Belgrade and, if Italy qualifies, Tokyo 2020, according to.
Messina would be at his third stint as head coach of Italbasket
— Emiliano Carchia (@Carchia)
Месина, който е четирикратен първенец в Евролигата с тимовете на Виртус Болоня и ЦСКА Москва, ще би трябвало да приготви италианците за присъединяване им на Евробаскет 2022, на което страната е съорганизатор дружно с Германия, Чехия и Грузия.

През периодна 1993-1997 година Месина за първи път бе народен селекционер на Италия, като изведе тима до злато на Средиземноморските игри през 1993 година и до сребро на европейското състезание през 1997 година. Вторият му престой в националния тим бе през 2016 и 2017 година, когато доближи до четвъртфиналите на континенталния шампионат.

Според " Гадзета дело Спорт ", в случай че Месина въпреки всичко реши по някаква причина да откаже на националния тим, мястото на Сакети ще заеме треньорът на Умане Рейер Валтер де Рафаеле, който в последните четири години изведе отбора от Венеция до две трофеи и една купа на Италия, както и до успех в шампионата за Купата на ФИБА Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР