Един от най-титулованите български фотографи Минко Михайлов получи един златен

...
Един от най-титулованите български фотографи Минко Михайлов получи един златен
Коментари Харесай

Бивш шеф на зоопарка взе злато от Португалия за кадър от Миа...

Един от най-титулованите български фотографи Минко Михайлов получи един златен и един сребърен орден единствено за седмица от състезания в Португалия и Испания.

От Международния фотосалон в Лисабон той взима златно отличие за присъединяване си в раздел Цветна снимка. Там демонстрира риболовец, който мята мрежата си в Мианмар.

Биологът Минко Михайлов бе назначен за шеф на бъдещия зоопарк Пловдив през 2015 година. Преди това е работил 18 години в министерството на околната среда и горите.



„ Направих фрагмента при визитата ми през 2019, когато страната беше в интервала сред два военни преврата и още пускаха туристи. Сега никой не може да отиде там”, сподели Минко Михайлов за „ Марица”.

От състезанието в Мадрид пловдивчанинът получава сребърен орден за „ Чернобяла фотография”. Там изпраща фотография от Родопите.

„ Ковид рецесията ме накара да преоткрия България – тя е цялостна с невероятни места”, акцентира господин Михайлов. Той току ще е изпратил свои фотографии от Намибия за фотоконкурс в Аржентина.



Това е фрагментът, с който Минко Михайлов взе участие на фотосалона в Аржентина

Само за предходната година някогашният биолог към Община Пловдив е спечелил 50 интернационалните награди. Всяка седмица – по едно отличие.

На Международния фотосалон Пловдив, чиито награди ще се раздават на 31 юли от 13 часа в Цар Симеоновата градина той ще получи почетен плакет на Общината и Първа премия на гръцката фотографска асоциация.

Още за чудните пътешествия на пловдивчанина Минко Михайлов четете в съботния брой на вестник „ Марица”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР