Един от най-строгите училищни директори във Великобритания отново разгневи родителите,

...
Един от най-строгите училищни директори във Великобритания отново разгневи родителите,
Коментари Харесай

Мерят полите на ученичките във Великобритания

Един от най-строгите учебни шефове във Англия още веднъж разгневи родителите, откакто накара личния състав в магазин за униформи да мери полите на ученичките, написа профит.бг.

Новата прищявка просветителното заведение оправдава с обстоятелството, че някои девойки си разрешават да носят поли, по-къси от утвърдената от учебното заведение дължина до коляното.

Бари Смит, началник на Great Yarmouth Charter Academy, в предишното си навлече гнева на родителите, откакто забрани прическата „ да се срещнем в McDonald`s " (популярна прическа, при която косата в профил е къса, а от горната страна по-дълга и къдрава), както и поради определянето на график на учениците по кое време да си лягат и стават от сън.

И до момента в който едни от родителите считат новата политика за смешка, други въобще не са удовлетворени, че непознати лица ще ревизират униформите на дъщерите им, оповестява Daily Mail.

Училището обаче отбрани решението си, акцентирайки, че през февруари тази година е регистрирано „ доста усъвършенстване в държанието на учениците ” вследствие на строгия режим, натрапен през септември 2017 година

Натоварени с инспекцията на дължината на полите са чиновници от близкия магазин Harrisons Schoolwear. Те към този момент са разпознали шепа ученички, нарушили разпоредбите.

Учебното заведение, което се намира в Норфолк, има 800 възпитаници. Според управлението му униформата и външният тип са „ основна част от развиващия се учебен дух ”.

През септември 2017 година образователното заведение забрани на възпитаниците си мобилните телефони и им подреди да си лягат до 21.30 часа, както и да стават в 6.30 часа всеки ден.

Родителите не харесаха новите правила и използваха обществените медии, с цел да ги дефинират като „ глупави ”.

Експертите обаче означават позитивна смяна в връзките сред възпитаници, родители и като цяло в учебната атмосфера.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР