Един от най-страшните въпроси, които изникват след раждането, е: ще

...
Един от най-страшните въпроси, които изникват след раждането, е: ще
Коментари Харесай

8 начина да се върнете във форма след раждането

Един от най-страшните въпроси, които изникват след раждането, е: ще си върна ли в миналото старите форми. Качването на килограми, съчетано с променения темп на живот от последните месеци на бременността, води до чувството, че каквото и да правиш, положителните дни за тялото са отминали. Истината е, че това напълно не е по този начин и връщането във форма несъмнено не е заблуда. Има няколко дребни неща, които е добре да имаме мислено, преди да се хвърлим в нападателни диети или в тежко самосъжаление.

1. Дайте си време

Може би най-голямата мотивация да си възвърнете хубавата фигура е отпуснатият стомах след раждането. Мускулите са омекнали и известно време ще усещате корема кух и неестествено мек. Трябва обаче да се въоръжете с самообладание, защото лишава най-малко 3 месеца да се възвърне метаболизмът след раждане.

Някои дами стартират леки извършения една, две седмици след раждане, само че постоянно е нужно повече време за възобновяване, без значение дали раждането е било обикновено или със секцио. И в двата случая е допустимо да има шевове, които би трябвало изцяло да зараснат, преди да се подхващат по-тежки физически действия. През първите седмици след раждането е най-важно да се опитате да си почивате допустимо най-вече, а когато се почувствате добре да се посъветвате с доктор дали към този момент може да започнете лек спорт.

2. Спете

Всеизвестно е, че майките не спят много-много. Сънят обаче е един от най-важните съставни елементи за възвръщане на физическата форма от преди бремеността. Когато човек е изтощен, метаболизмът се забавя и желанието за придвижване фрапантно понижава. Също по този начин, умората може да подтикне човек към нездравословни, високоенергийни храни, в желанието си да се почувства по-жизнен.

Най-добрият съвет е, когато бебето спи, майката също да спи. През първите седмици от живота с бебе най-важното нещо е да се чувствате добре. Здрава и щастлива майка значи крепко и щастливо бебе. Сънят ще увеличи силата, ще възстановява метаболизма и последователно ще се почувствате като още веднъж човек. За да постигнете това – потърсете подпомагане, без значение дали е от таткото, баби, дядовци или даже другари.

3. Ако има по какъв начин – кърмете

Всички знаят, че кърмата е най-хубавата храна за бебето. Тя дава на бебето извънредно значими детайли и подкрепя построяването на добра имунна система. Кърменето обаче е доста удобно и за майката. То е обвързвано и с консумиране на доста сила, само че това не значи безсистемно хранене хранене. Не може да се разчита единствено на кърменето, само че то е един добър, здравословен старт, който ще ви помогне да достигнете крайната си цел.

4. Пийте вода

Изключително значимо е да приемате доста течности, в случай че кърмите. Но даже да не кърмите, би трябвало да поддържате добра хидратация. Тя подтиква обмяната на веществата, забързва метаболизма и извлича нездравословните отрови от тялото. По този метод оказва помощ на организма по-бързо да се отърве от непотребните килограми. Старайте се да пиете най-малко по 8 чаши вода дневно. Един елементарен метод за реализиране на това е постоянно да държите шише с вода до вас.

5. Движете се

Вече знаете, че връщането към спорта би трябвало да стане постепенно и последователно. Разходките са най-подходящото придвижване първоначално. След раждането има раздалечаване на мускулите на корема (диастаза), което нормално изчезва през първите 4 до 8 седмици. Не предприемайте прекомерно силови коремни извършения, преди да се е свило това разстояние. Постепенно може да започнете да добавяте леки извършения, да вземем за пример от йога или пилатес и с времето да ускорявате интензивността им. Необходими са единствено 20-30 мин. дневно, с цел да сте в добра форма.

За да намирате време, е належащо първо да изградите табиет. Движението е доста значимо за майката, като съгласно някои специалисти даже оказва помощ за справяне със следорилната меланхолия, усъвършенства съня, метаболизма и не на последно място – настроението. Има доста мобилни приложения, които могат да внесат многообразие и да ви дадат опция да упражнявате у дома, в случай че има кой да гледа бебето за половин час.

6. Храната

Сега е най-подходящият миг да се замислите за питателните си привички. Всички сме чували, е най-хубавият образец за децата са родителите им. Затова вместо да спазвате диети, доста по-добре е да изградите личен, здравословен режим. Избирайте разнообразна храна, която да си приготвяте сами у дома. Ако не можете без сладки неща, правете ги у дома, когато имате време.

Ако намалите опакованите храни, сигурно ще имате осезателен триумф с възвръщането на килограмите от преди бремеността. След раждане храненето несъмнено е значимо за дамата, с цел да набави скъпите субстанции, които е изгубила по време на бремеността. Ето за какво диетите не са целесъобразни след раждане. Вместо това включите в ежедневното си меню храни, богати на минерали и витамини. Всеки ден яжте млечни артикули, яйца, сезонни плодове и зеленуци, включете по няколко ядки дневно и порция висококачествено месо. Също по този начин се пробвайте да ядете по тъкмо несъмнено време и избягвайте честото подхапване. Ако изпитвате предпочитание да ядете, без да сте гладни, тогава изберете артикули като селъри, краставици, домати, които имат „ отрицателни калории “, защото за преработката им се изхабяват повече калории, в сравнение с това, което дават.

7. Природни средства и добавки

След раждането може да се чувствате доста по-отпаднали, допустимо е да нямате никаква сила, както и да имате внезапно намаляване на имунната система. Независимо дали кърмите или не, значимо е да си набавяте витамини и други субстанции, изключително в случай че забележите смяна в кожата, косата, ноктите и зъбите си. Има доста витамини, особено създадени за дами. Също по този начин, може да си напаравте проучвания за витамин D, B12 и други, с цел да видите дали имате някакъв недостиг, което може да е причина за постоянно боледуване. За справяне с непотребните килограми също има естествени средства като ябълков оцет, зелен чай, лимон и кокосово масло.

8. Не се отхвърляйте

Мотивацията е всичко! Намерете метод да сте постоянно стимулирани, тъй като това ще ви поддържа положителни през тези сложни първи месеци от новия живот. Мотивация може да е споменът за това по какъв начин сте се чувствали преди – цялостни с сила и мощ. Мотивация може също да е и това, че желаете да дадете добър образец на детето си още през цялото време. Мотивация може да е и вашата естествена непримиримост и дебелоглав. Независимо по какъв начин и къде намирате своята мотивация, хванете я крепко, не я пускайте, не се отхвърляйте.

А в последна сметка, фигурата не е всичко. Важното е да се чувствате добре и здрави и да прекарвате пълноценно време с детето си. Всичко друго са детайлности и суетност. /mamamia.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР