Един от най-старите клубове в Англия Болтън Уондърърс получи отсрочка

...
Един от най-старите клубове в Англия Болтън Уондърърс получи отсрочка
Коментари Харесай

Отложиха старта на делото срещу Болтън за неплатени данъци

Един от най-старите клубове в Англия Болтън Уондърърс получи пролонгация от 14 дни да си назначи админ, откакто през днешния ден Върховният съд призна, че те имат неплатени налози в размер на над 1,2 милиона паунда. Отделно са другите отговорности като заплати и сметки към трети лица. Делото за неплатените налози към страната трябваше да започва през днешния ден, само че това не се случи, защото съдът даде пролонгация до 22-и май за назначението на админ.

Отделно от това, клубът ще започва новия сезон в третото равнище Лига 1 с минус 12 точки, каквото е наказването поради влизане в администрация. Поведението на настоящото управление на Болтън остава все по този начин необичайно или недокрай изяснено, откакто предишния четвъртък някогашният притежател на Уотфорд Лорънс Басини направи предложение да закупи клуба. Лигата даде в понеделник на Басини период от 48 часа, с цел да потвърди, че има средствата за издръжката на Болтън, само че няколко часа по-късно се разбра, че офертата му е на ръба на колапса. След това настоящите шефове обявиха, че договорката е изключена. Миналия месец те отхвърлиха още две оферти без да излизат в медиите с обясниние за какво.

Ситуацията към Болтън не е по никакъв начин приятна от много време насам, като това е шестият път през последните 18 месеца, когато Болтън е изправен пред ликвидационно решение. Последният им случай, в началото заведен иск от HM Revenue & Customs през февруари, в този момент е отсрочен от Върховния съд след три съвещания./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР