Един от най-скъпите хора в листа на издирването от ФБР

...
Един от най-скъпите хора в листа на издирването от ФБР
Коментари Харесай

Карл Лии е най-опасният човек в света и най-добрият търговец на оръжие – китайският призрак

Един от най-скъпите хора в листа на издирването от ФБР е Ли Фангуей. Познат е на света като Карл Лии и сигурно е един от най-опасните хора на света. Той обаче не е правил терористични актове, не управлява незаконна организация, за мнозина даже не съществува, като че ли е фантом. Смешното е, че този човек има единствено една фотография, никакви фейсбук профили, никаква гласност, той е просто име, което мнозина търсят. „ Богът на войната “ е един от най-хубавите филми на Никълъс Кейдж и в никакъв случай няма да забравим една от най-хубавите му реплики:

„ Знаете ли кой ще наследи света? Търговците на оръжие, тъй като всички останали са заети да се избиват. “

Карл Лии е тъкмо този човек и за последните две десетилетия съумява да се трансформира в един от най-търсените хора на света. Толкова мечтан е от ФБР, че за неговото залавяне се дава сумата от 7 милиона $. Звучи изкушаващо, само че в случай че стигнете до него, най-вероятно може да получите 70 милиона $, стига да оцелеете.

Карл Лии е един от най-хубавите търговци на оръжие. Няма да го откриете в имение, той избира да живее в индустриалната зона на Североизточен Китай. В биографията му са записани закононарушения като търговия с кокаин, търговия с оръжие, присъединяване в корупционни практики. Последното потижение е търговия с съвременни балистични ракети, технология за извличане на нуклеарен материал и произвеждане на нуклеарни бомби. Неговият максимален покупател е Иран.

Търговецът на оръжие остава загадка и малко на брой го познават, неговите компании-чучела генерират доходи от милиарди долари, само че неговите чиновници в никакъв случай не са чували за него. ФБР го подрежда на второ място до А. Кхан – пакистанският академик, който дава информация и напътствие на Иран, Северна Корея и Либия за произвеждане на бомби. Кхан е в своя лична класа и мъчно мож да бъде доближат. Веднага след него ще се подреди и Карл Лии, а той е един от най-опасните хора на света.

По думите на анализаторите, в случай че разгледате бомбите, които Ирак употребява, то постоянно ще откриете най-малко един съставен елемент, който да е минал през ръцете на тъмния китайски предприемач. И това не е единственото, което може да откриете, тъй като този човек познава пазара и знае какво е належащо. Търговията на деликатни съставни елементи е комплицирана, затова Лии сменя цялата идея, трансформира се в един от производителите на най-хубавите системи за ориентиране на балистични ракети, освен това с оптически гироскопи, трансформирайки се в медиатор на някои от най-големите компании.

Логично е да попитате, по какъв начин се случва всичко това? Отговорът е обикновен, въпреки и технологията на деяние да е в пъти по-различна. Лий работи в несъгласие с всички закони и забрани, които стоят върху Иран. Прави го от цели 8 години и се твърди, че даже Китай не може или не желае да го управлява.

Защо никой не се пробва да го спре или най-малко да го задържи? Оказва се, че Лий е прочут на американското разузнаване още от администрацията на Клинтън. Китай не е чужд на концепцията да търгува с конфликтни зони и не се опасява от митингите на НАТО. При многократни запитвания, държавното управление ще дава отговор, че няма подобен жител и в никакъв случай не е имало подобен. Ситуацията не се е трансформирала до през днешния ден.

Администрацията на Обама дава 5 милиона $ за премия и алена бюлетина на Интерпол, в случай че въпросният човек реши да пътува в чужбина. ФБР е по-щедро, те дават сумата от 7 милиона $ за залавянето му. Единствената фотография, която съществува в света е малко размазана и на практика показва средностатистическия китаец на 42-годишна възраст. Съединени американски щати неведнъж желае екстрадацията на Лии и неведнъж получава отвод.

Никой не знае доста за призрака, произходът му е чужд, никой не знае къде е учил, дали е част от партията и какво тъкмо прави. Единствената информация идва от пътя на парите, които доближават до неговия татко и двамата му братя.

Представете си го като Пабло Ескобар в оръжейния бизнес, в случай че той желае да се срещне с вас, най-вероятно ще го направи, само че през другото време ще го чувате като мит.
Тази личност е тайнственост, само че когато идва капитализма, Лии прави възторг и съумява да завоюва вниманието на някои от най-хубавите търговци на оръжие, те даже не подозират, че след няколко години ще са отвън играта.

Твърди се, че дядото на Лии е бил полковник от китайската войска, само че нищо повече. През 2000 година търговецът се е определял като разбойник и е имал доста положителни другарски връзки с китайската мафия, само че през днешния ден се счита, че е защитаван от партията. ФБР твърди, че това е методът, по който Китай работи, когато става въпрос за заобикалянето на наказания.

Възможно е да бъде прочут в Китай, само че никой не желае да го допре, нито един служители на реда не би посмял да се приближи до него или да подозира, че този човек има подобен бизнес. Официалното му занятие е търговия на олио и графит. Състоянието му се дефинира на милиарди, изключително откакто Иран е един от най-големите купувачи.

Как човек може да изчезне толкоз добре? Това е един от най-странните обстоятелства, Лии просто не обича светлината на прожекторите, няма да бъде видян в Монако, няма да бъде сниман в лъскави коли. Той е затворен и живее в дома си. Социалните мрежи не са забавни, нито пък други техники, с които може да се появи на бял свят.

До през днешния ден се твърди, че този човек има невероятни връзки, в това число с китайския президент, само че това са спекулации.
Лии може да се счита за един от най-опасните и най-хубави търговци на оръжие, само че най-важното е, че просто не съществува, нито за Китай, нито за Иран, нито за Съединени американски щати. Той е просто името, което постоянно ще достави нужната стока, освен това на индивида, който заплаща най-щедро. Намирайки се толкоз надалеч от света, той постоянно може да е затворен и сигурен, че няма кой да го допре, а това е изключително съществено качество.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР