Един от най-сигурните признаци за бременност при жените е липсата

...
Един от най-сигурните признаци за бременност при жените е липсата
Коментари Харесай

Цветна бременност - симптоми и причини

Един от най-сигурните признаци за бременност при дамите е неналичието на менструален цикъл. В болшинството от случаите това е по този начин. Човешкият организъм обаче е комплициран и мистериозен. Критичните дни могат да продължат при някои дами даже и след оплождането на яйцеклетката. Точно този феномен се назовава цветна бременност. И макар, че лекарите не регистрират сходно положение като норма, статистиките сочат, че то е  факт при към 20% от дамите в международен мащаб.
И защото при цветната бременност не се следи прекъсване на месечния цикъл, бременната жена даже не подозира, че скоро ще става майка.
Все отново обаче съществуват някои разлики сред естествения менструален цикъл и този, който се следи по време на цветна бременност. Във втория случай кървенето е малко по-обилно и завършва по-бързо, в сравнение с нормално. Но дамите отдават тези промени на разнообразни други фактори, да вземем за пример хормонален дисбаланс, стрес, простуда и не допускат каква е същинската причина за дребната особеност.
Цикълът продължава и през идващите три месеца от цветната бременност, а от време на време даже може да не спре и до самото раждане. Обикновено бременната жена научава за положението си едвам когато коремът й стартира да нараства и усети първите придвижвания на плода. Колкото по-скоро се открие цветната бременност, толкоз по-добре.
Бъдете нащрек в случай че се появят някои от следните признаци Гадене или повръщане Токсикоза - гадене или повръщане, най-често заран. Лекото до умерено повръщане /3-10 пъти на ден/ е обикновено положение на дамата в ранния стадий на бременността и не крие риск от отрицателни последствия за плода.
Тежка степен /повръщане до 20 пъти дневно или повече/ обаче заплашва със съществени затруднения за майката, като да вземем за пример скъсване на хранопровода, пневмоторакс, енцефалопатия на Вернике и други. За плода това положение също има последици, само че не толкоз съществени. Сред тях са вероятно вътрематочно закъснение на растежа, ниско гестационно тегло и недоносеност.
Умора, унесеност, замаяност Умората при започване на бременността е лесна за пояснение. Първо, плодът интензивно пораства и се развива, стартират да се образуват вътрешните му органи. Процесите на синтез на протеини и други молекули, които играят ролята на „ строителни материали “ за новите кафези, протичат прекомерно бързо и това предизвиква загуба на сила. 
На второ място, в тялото на бременна жена се прави сериозна хормонална смяна - образува се спомагателен кръг на кръвообращението. Кръвоносната система се възвръща, а натоварването на сърцето се усилва. Хормонът прогестерон, създаван през първите седмици на бременността, оказва въздействие върху съдовия тонус, като намалява кръвното налягане. Затова бременната жена изпитва унесеност и за нея е мъчно да се концентрира.
Чести промени в настроението Причините за неприятно въодушевление по време на бременност се крият смяната на хормоналния декор. За тялото е доста мъчно да се приспособява към измененията, които настъпват. Затова бременната жена е доста по-раздразнителна, да откаже да приказва или да прави други неща, просто тъй като не е в въодушевление. А при положение, че бъдещата майка работи, натовареният й график сигурно няма да направи обстановката по-лека.
Променено подушване и вкусови желания По време на бременност обонянието се ускорява, а вкусовите желания могат да претърпят съществени промени. Обичайните обичани храни към този момент могат да наподобяват непривлекателни и безвкусни. За сметка на това пък ястия, които преди не са били харесвани могат внезапно да се трансфорат в най-обичаните. Също по този начин и апетитът за сладки или солени храни е нараснал.
Трябва обаче да се означи, че тези признаци могат и да не се появят при всяка бременност, в това число и при цветната. Ето за какво най-хубавият вид е да посетите доктор.
Причини за развиване на цветна бременност Появата на менструация по време на бременност е особеност, тъй че единствено доктор може да дефинира каква е повода за това. Може това да е самостоятелна специфичност на женското тяло или патогенен ход на бременността. Ако лекарят диагностицира, че бременността не е извънматочна или съпроводена от опасност за импровизиран аборт, както и че с плода всичко е наред,  тогава аргументите за появяването на сходно кървене могат да се търсят на друго място. Да забележим някои от тях.
Късна Жената не постоянно има съвършен цикъл от 28 дни. Възможна е обстановка, при която е настъпило забременяване, само че оплодената яйцеклетка към момента не е имала време да доближи маточната празнина и да се прикрепи към нея, по тази причина и в този случай стартира менструация. Тук нормално кървенето се появява единствено в един цикъл и по-късно стопира.
Имплантация При нея се следи прикрепване на яйцеклетката към стената на матката. Обикновено кървенето се появява единствено един път, към 6-7 дни след зачеването.
Хормонален дисбаланс Възможно е, жълтото тяло, което се образува след зачеването и прикрепването на яйцеклетката към матката, да не създава задоволително прогестерон. Именно той е виновен за естественото протичане на бременността. В този случай кървенето може да е сигнал съществени нарушавания в тялото на дамата.
Инфекция В резултат на понижаване на имунитета по време на бременност може да стартира нараснало размножаване на генитални инфекции. Ако възпалението е тежко, тогава е евентуална причина за кървенето. В този случай може да се наложи незабавно лекуване.
Аномалия в структурата на матката Ако дамата има такива аномалии, да вземем за пример двурога матка, тогава оплодената яйцеклетка се прикрепва в единия рог, до момента в който при втория могат да настъпят естествени промени, както по време на менструация. По предписание такова кървене не съставлява заплаха.
Ефективни ли са тестванията за бременност при цветна бременност? Бързите аптечни проби са ефикасни и при цветна бременност. Трябва обаче да се подсети, че както и при естествена бременност са вероятни подправено позитивни и подправено негативни резултати. Това се случва най-често, когато се употребяват артикули със подозрително качество или при неспазване на инструкциите по време на осъществяване, банкет на избрани медикаменти и други фактори. Следователно, в случай че пробата е посочил негативен резултат и все пак дамата усеща всички признаци на бременност и менструацията й е трансформирала характера си, предлага се консултация с гинеколог. 
Характеристики на цветната бременност Не всички дами са осведомени добре с феномена цветна бременност, а и положението може да е породено от разнообразни аргументи. Трябва да се знае по кое време положението не е рисково и по кое време е нужна незабавна хоспитализация. Да разгледаме някои значими особености.
Ранната цветна бременност нормално се предизвиква от имплантиране или късна овулация. Кървенето в такива случаи не е щедро и също по този начин стопира бързо, без да предизвиква дискомфорт.
При съществуване на гадене, повръщане тресчица, мощна болежка в долната част на корема или долу на гърба, повода би могла да е отлепване на яйцеклетката. Състоянието е рисково и постоянно приключва със импровизиран аборт.
Кървенето в по-късните стадии на бременността е по-опасно, защото най-често се предизвика от отлепване на плацентата. Това е доста рискова патология, която постоянно води до фетална хипоксия, разследване на която може да се получи закъснение в развиването на плода, както и други неврологични нарушавания.
Отслабването на плацентата постоянно предизвиква мъртво раждане. Следователно, в случай че има подозрение за прибързано отлепване на плацентата, дамата би трябвало да постъпи в болница и да се лекува за удължение на бременността. Ако това не помогне и патологията прогресира, тогава, с цел да се избави живота на дамата, нормално се назначава незабавно цезарово сечение.
Какви рискове крие цветна бременност? Всяко кървене по време на бременност се преглежда от лекаря като опасност, тъй че дамата би трябвало да  е приета в болница и подробно диагностицирана. Опасността се крие в другите аргументи за кървенето.
Извънматочната бременност, замразената бременност и  отлепването на яйцеклетката са най-честите патологии, само че не единствените, които могат да доведат до кървене. Следователно, колкото по-скоро те бъдат разпознати и бъдат подхванати съответните дейности, толкоз по-добре. Ако кървенето се появи на по-късна дата от бременността, тогава лечението е ориентирана към унищожаване на повода за него, както и обезпечаване на естественото развиване на бременността.
Като предписание, в случай че кървенето се случи единствено един път или е систематично през цялото време на бременността, само че не е съпроводено от болежка, тогава нямате мотив за терзание. Необходимо е обаче да сте под непрекъснат медицински надзор, защото при цветна бременност рискът от пропускане на отделянето на яйцеклетката се усилва неведнъж. 
Какво да предприемем при положение на цветна бременност? На първо място, не се тормозете. Отрицателните страсти могат да подкопаят здравето и на най-силния човек. Ето за какво, в случай че една жена подозира, че кара цветна бременност, тя би трябвало неотложно да посети гинеколог. Той ще предложи кръвен тест за HCG, с цел да се дефинира тъкмо дали е настъпило забременяване. След разбора лекарят ще изпрати бременната жена на ултразвуково сканиране, което може освен да удостовери бременността, само че и да подсигурява, че плодът е вярно прикован, както и че няма опасност за живота и здравето на него и на майката. Ако няма аномалии и патологии, а бременността си протича обикновено и дамата се усеща добре, тогава лекарят ще предпише укрепителен витаминен комплекс и също по този начин ще следи по-внимателно хода на цветната бременност, с цел да не пропусне момента, в случай че яйцеклетката стартира да се отделя.
Самата цветна бременност, която не е усложнена от разнообразни нарушавания, не е рискова. Тя протича както елементарната и менструацията нормално завършва след един или повече цикъла. Ако обаче подозирате сходно положение, първото нещо, което би трябвало извършите, е да се консултирате с доктор, с цел да се уверите, че това е обикновено. Ако няма отклонения, бременната жена няма да бъде призната в болница. Ако обаче има, тогава навременното лекуване може да избави живота на бебето.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР