Един от най-приятните аспекти при отглеждането на котка да бъде

...
Един от най-приятните аспекти при отглеждането на котка да бъде
Коментари Харесай

Могат ли котките да отварят врати?

Един от най-приятните аспекти при развъждането на котка да бъде следена, когато изследва заобикалящата я среда. Те са задоволително интелигентни, с цел да правят всевъзможни подвизи, само че могат ли котките да отварят вратите?

Отговорът на този въпрос е позитивен. По-лесно отварят тези порти, които имат дълги дръжки. Някои пухчовци обаче могат да въртят дръжките, когато са с топка.

Писаните не обичат затворените порти, те са уплашени от това, че може да останат заключени в някоя стая. Може да се пробват да влязат в помещението, където е храната им. Може да се пробват да видят стопаните във времето, когато работят и да прекарат повече време с тях.

Най-лесно може да бъде отказана котката да отваря порти като им бъдат сложени ключалки, или се промени типа на дръжката. Разбирането на аргументите за държанието на котката може да направи нещата лесни. Може да е задоволително да не се затварят вратите денем, с цел да не се усеща котката като в капан и сама.

Някои котки харесват провокациите. Те обичат приключенията и желаят да бъдат част от всичко, което се случва.

Мъркащите ни домашни любимци са ловци по природа. Те обичат да патрулират своята територия, изследват средата си, с цел да схванат какво се случва в нея. Ако домашната питомка бъде оставена свободна, тя ще бъде щастлива.

Доколко сполучливо отварят вратите котките, зависи от ловкостта на писаните. Някои скачат и се катерят, други са пасивни в тези действия. Ако се прибавят резета, ключалки и други заключващи устройства, котето към момента ще желае да отвори вратата. Може да се постави по-тежка ръкохватка, или да се прикачи лента, която ще я затрудни.

 Котката отваря врата Снимка: focusonpc/pixabay.com

Те могат да отварят и плъзгащи се порти, по тази причина Вратата може да се залепи с двустранна лента. Лепкавите повърхности нервират котаците.

За вратата с лост слагането на бариера е най-лесният метод да бъде спряната мъркащата топчица в опитите да наложи желанието си да отвори вратата.

Всеки собственик би трябвало да е наясно, че котката му има капацитета и ноу-хау да отваря порти, макар че не го прави всекидневно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР