Един от най-популярните влогъри и идол на милиони тийнейджъри по

...
Един от най-популярните влогъри и идол на милиони тийнейджъри по
Коментари Харесай

Логан Пол се завърна, ще дари 1 млн. долара за превенция на самоубийствата

Един от най-популярните влогъри и кумир на милиони младежи по света Логан Пол, който преди няколко седмици разпали обществен скандал, откакто разгласява видео от японската " Гора на самоубийците ", се завърна в платформата за видеосподеляне YouTube.

Във видеото му се виждаше, въпреки и замазана, жертва на самоубийство, а то беше забелязано повече от 6 милиона пъти, преди Пол да го смъкна. В записа той се майтапеше за мъртвото тяло и го приближаваше с неприемлива лекост.

Реакцията в интернет беше мощно негативна. Много от правилните му почитатели се обърнаха против него, а към тях се причислиха и известни кино звезди като Арън Пол ( " В обувките на Сатаната " ) и Софи Търнър ( " Игра на тронове " ), които непосредствено нарекоха влогъра " отпадък " и " глупак ".

Ден по-късно Пол разгласява опрощение в Twitter, a след това и под формата на видеоклип, в които се пробва да замаже обстановката, потвърждавайки, че в действителност е желал да насочи публичното внимание към казуса със самоубийствата и опциите за тяхната предварителна защита. " Срам ме е от мен самия. Разочарован съм от себе си ", написа Пол. Той сподели също, че се отдръпва от YouTube, с цел да размишлява.

В идващите дни платформата отстрани каналите на Пол от Програмата за желани канали в YouTube и редица бъдещи медийни планове с присъединяване на влогъра бяха замразени.

През идващите дни YouTube отстрани Пол от желаната рекламна стратегия на Гугъл и спря работата по оригиналите. YouTube също е отговорна за несъгласията, защото платформата е позволена, с цел да може видеоклипът да се демонстрира онлайн в интернет.

В новия видеоклип Пол интервюира оживял след опит за самоубийство, както и шефа на Националната стратегия за предварителна защита на самоубийствата в Съединени американски щати Lifeline и дава обещание да подари 1 милион $ за попречване на самоубийствата.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР