Един от най-популярните туристически гидове от Мароко и директор на

...
Един от най-популярните туристически гидове от Мароко и директор на
Коментари Харесай

Популярен туристически гид от Мароко стана посланик на Велико Търново

Един от най-популярните туристически гидове от Мароко и шеф на огромна интернационална организация стана дипломат на културния туризъм във Велико Търново и събитията от календара в Старата българска столица. В обществените мрежи Халим Елмасури разпространява знаковите исторически забележителности и естествените дадености на старопрестолния град. През миналата седмица той посети всички концерти в границите на Международния фолклорен фестивал, както и постановки от програмата на огромния летен оперен фестивал „ Сцена на вековете “ – 2018.

Докато е във Велико Търново със своето семейство, Халим Елмасури се среща в детайли с историята на града и на България. Помага му неговата брачна половинка, която е българка. Двамата имат три деца, които посещават българското учебно заведение към българското посолство в Мароко. Там, с изключение на родния език, те учат също родните обичаи и традиции. В същото учебно заведение е и внукът на Симеон Сакскобургготски – Симеон Хасан.

Халим Елмасури има планове да провежда туристически визити на групи от Мароко, с цел да запознае задграничните гости с богата история на България и Велико Търново, както и с богатия културен календар в старопрестолния град.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР