Един от най-популярните природозащитници - бившият депутат Алекс Дунчев. алармира

...
Един от най-популярните природозащитници - бившият депутат Алекс Дунчев. алармира
Коментари Харесай

Алекс Дунчев: Черноморието пада жертва на жалка сделка, виновни са Петков, Иванов, Пеевски и Борисов

Един от най-популярните природозащитници - някогашният народен представител Алекс Дунчев. сигнализира за изменничество по отношение на родното Черноморие, замаскирано зад сякаш потребен законопроект.

ЕТО КАКВО НАПИСА Пожарна охрана ТЕМАТА АЛЕКС ДУНЧЕВ:

Днес, часове преди съвещанието на депутатите от КОСВ, разкрихме каква е " договорката " със закона за Черноморското крайбрежие, импортиран от Петков, Иванов, Борисов и Пеевски. Не договорка, а цялостно изменничество към българското Черноморие. И не закон за устройството, а закон за бетонитрането на морския бряг, с който се узаконяват всички заменки и далавери по приватизирането на Черноморието!

Под претекст, че ще защитим от градежи трите плажа Кара дере, Корал и Иракли, и то единствено в случай че страната обезщети с най-малко 1 милиард лв. частниците там, Пеевски и Борисов са спазарили отпадане на трите най-силни разпореждания в закона - да не се затрояват над 100 000 дка частни земи и гори по брега без Общ устройствен план, да не се застрояват с противозаконни Подробен устройствен план близо 4000 дка частни парцели с дюни и да не се строи в такива парцели без единодушието на Министерство на околната среда и водите, до момента в който не завърши картирането на дюните (виж образци и карти тук: ).

Тези три съществени разпореждания в ЗУЧК бяха признати след голям публичен и медиен напън при експлоадирането на абсурда " Дюни-гейт " през 2012 година (), когато всички схванаха какъв брой огромни са процесите по нелегално приватизиране и застрояване на Черноморието, и което беше спряно с тези три разпореждания за 10 години. Спряно, до момента в който властта не бе поета от " сглобката " и подмолните им пазарлъци. Дано въпреки всичко се намерят депутати в Народното събрание да спрат тази жалка " договорка " за унищожаването на българското Черноморие.

В последна сметка, вносителите показаха пред депутатите в КОСВ и КРРБ параграф 9 като " техническа неточност " и дадоха обещание същият да отпадне! 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР