Един от най-популярните митове относно консумацията на вода е, че

...
Един от най-популярните митове относно консумацията на вода е, че
Коментари Харесай

Развенчаха един от най-големите митове за пиенето на вода. Ето какво да НЕ правите

Един от най-популярните легенди по отношение на потреблението на вода е, че когато се пресмята количеството, се има поради единствено изпитата чиста вода. Това, обаче, не дава отговор на истината, счита ендокринологът Уляна Румянцева . Според нея би трябвало да се гледа цялото количество течност, което се поема денем, в това число чай, кафе, сок и бульонът в супата. В сметките не трябва да се включват алкохолът и подсладените газирани питиета, сподели тя пред организация „ Прайм “.

Мит е и информацията, че би трябвало да се изпиват по два литра вода в денонощие. Румянцева изясни, че количеството би трябвало да се пресмята съгласно самостоятелните индикатори. Възрастен мъж със междинна физическа интензивност би трябвало да изпива към 35 мл вода на кг тегло, до момента в който при дамите това количество е 25-30 мл. Да хора с наднормено тегло количеството вода се пресмята съгласно идеалното тегло според от растежа и пола.
 Правите огромна ГРЕШКА, в случай че се къпете с такава вода през лятото Правите огромна ГРЕШКА, в случай че се къпете с такава вода през лятото
След ремонтни действия или планувано прекъсване на водоснабдяването, от крановете в дома ни известно време може да тече ръждива вода. Възм...

Ендокринологът отхвърли като илюзия изказванието, че потреблението на вода оказва помощ за отслабването. Съществува заплаха в такива обстановки човек да обърка чувството за апетит с това за жадност и вместо да пие вода, да стартира да яде и да натрупа килограми.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР