Един от най-перспективните български състезатели в класическата борба Николай Вичев

...
Един от най-перспективните български състезатели в класическата борба Николай Вичев
Коментари Харесай

Голяма изненада още в първия ден на Дан Колов - Никола Петров

Един от най-перспективните български състезатели в класическата битка Николай Вичев съумя да сервира най-голямата изненада в първия ден на шампионата "Дан Колов - Никола Петров " в зала "Арена Асикс ".

На полуфинала в категори до 63 кг на класическия жанр 25-годишния национал съкруши японеца Ота Шинобу, който е втори от олимпиадата Рио 2016 и сегашен първенец от Азиатското първентство с 9:0.

Още с първия съдийски сигнал асът ни се хвърли в офанзива и поведе в резултата. Азиатецът се опита да се върна в срещата, само че това единствено окуражи Вичев, който при нова офанзива от сутерен затвори срещата без да даде и точка. Преди това геният стартира с вцепатляващото 18:0 против сърбина Наджи Тамаш, а на четвъртфиналите съкруши и украинеца Дмитро Добров с 9:0.

Досега Вичев няма орден от огромни шампионати, само че е печелил 4 оценки при юношите, като на мондиал 2012 взе бронз. На финала на следващия ден Вичев излиза против румънеца Раду Михай. До битка за златото стигна и двукратният международен вицешампион Владимир Дубов.

В категория до 61 кг на свободния жанр асът измъкна инфаркна победа против Гогава Отари (Грузия) на полуфинали. Резултатът бе 2:2, като последните 2 т. бяха за противника му. Но със сетни сили в последните секунди Дубов съумя да нападна, което му донесе още 4 точки за крайния триумф - 6:2. До финала стигна и най-тутулуваният герой в свободния жанр на шампионата Абдулрашид Садулаев (Русия).

Олимпийският първенец и повторен номер 1 в света, именуван Руския танк, не даде досега и точка на противниците си. А на полуфинала прегази с механически туш 10:0 Иван Янковски (Беларус). При класиците обаче носителят на пояса "Никола Петров " за 2015-а Даниел Александров изненадващо претърпя проваляне още на старта в категория до 82 кг и отпадна.

Александров отстъпи с 0:4 точки от Ожог Самуел (Румъния). При дамите Мими Христова (59 кг), бронзова медалистка от Евро 2016, безапелационно стигна финала след туш против полякинята Катаржина Мадровска.

Турнирът бе откри от зам.-министъра на спорта Ваня Колева, а одобрение към участниците насочиха Цено Ценов, президент на Европейската централа по битка и вицепрезидент на Световната федерация (UWW), както и ръководителят на нашата федерация Христо Маринов. Сред гостите бе и почетният президент на БФ Борба Валентин Йорданов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР