Един от най-опитните и успешни български треньори Димитър Димитров-Херо говори

...
Един от най-опитните и успешни български треньори Димитър Димитров-Херо говори
Коментари Харесай

Херо даде своята прогноза за Евро 2024

Един от най-опитните и сполучливи български треньори Димитър Димитров-Херо приказва пред Българска телеграфна агенция за дербито на първата фаза на Евро 2024 сред Испания и Италия, а по-късно се спря върху моментите, които са заострили вниманието му досега на шампионата като цяло.

Треньорът, ставал първенец на България с Левски, Литекс и Лудогорец чака мощно показване от Англия, Франция и Германия, чака приятни изненади от Дания, а Италия и Шотландия са в групата на разочарованията. Испанците преобладаваха тотално по всички индикатори на футболната игра, само че завоюваха единствено с 1:0 и то с помощта на автогол на Рикардо Калафиори 10 минути след началото на второто полувреме.

" Няма кой знае какво да се разяснява, тъй като единият тим игра, а другият - гледаше. Италианците просто нищо не демонстрираха. Трудно ми е да кажа за какво по този начин изглеждаше Италия - дали испанците бяха прекомерно мощни, или се дължи държанието им на някакъв психически проблем ", стартира Херо за дербито сред " Ла Фурия " и защитаващите купата си италианци. " Тях особено би трябвало да ги гледаме в още една среща, с цел да имаме изрично мнение. За срещата с Албания също не желая да приказвам, тъй като беше първи мач. Допуснаха доста ранен гол, по-късно обаче съумяха да се върнат в мача и да поведат ".
 Участник на Мондиал 2022 остана без селекционер
Участник на Мондиал 2022 остана без селекционер

Съобщипа от локалната Футболна асоциация

На въпрос дали Испания е любимец за продобиване на Европейското състезание, Димитров е много внимателен. " Испанците играят добре досега, няма какво да се каже. Но силата им ще си проличи на осминафиналите и на четвъртфиналите. А дали пропуските пред гола ще продължат, още са ми мистерия.

След това той се спря на другите любимци, както и уточни своите желания. " Генерално не съм доста впечатлен от равнището за момента. А равнището се задава от водещите футболни народи. Както споделих за Испания, за Франция и Англия се отнася същото. Силата им ще си проличи след групите. Особено се отнася това за Франция, които имат равностойни футболисти за два тима ".

Попитан кои са неговите любимци за продобиване на купата, Димитров уточни същите два тима, само че добави и Германия, където уточни и свои обичани футболисти.

" Англия и Франция разполагат с доста качество, само че би трябвало да бъде прибавена и Германия като хазаин и освен. В този тим има млади и извънредно качествени футболисти като Флориан Вирц и Джамал Мусиала. Това се отнася изключително за Мусиала, който е доста, доста мощен и още ще пораства в развиването си ".

А в случай че би трябвало да се търси изненада, Димитров сочи Дания. Според него, в състава им участва много сериозен капацитет с футболисти, които играят на най-високо равнище - във Висшата лига, в Бундеслигата, в Серия А. И те като опитни футболисти занапред ще го разкриват. Без никакво подозрение обаче разочарованието за треньора досега е тимът на Шотландия, от който е очаквал доста повече най-много въз основата на квалификациите и по-специално на двете срещи с Испания.

Херо се спря и на последните два противника на българския народен тим от контролните срещи - Румъния и Словения.

" Видяхте на какво равнище тези два тима играха с нас, а в този момент демонстрират напълно друго в шампионата. Но тук мотивацията и настройката е напълно друга. Все отново считам, че българският народен тим не е доста надалеч от тези тимове. И България също може да има сходни резултати, в случай че футболистите ни излизат на терена с повече самочувствие ".

Евро 2024 за момента прави усещане на много ефективен шампионат, в който към момента приключил без попадения мач няма. Димитър Димитров, който може без съмнение да бъде наименуван основоположник на модерното виждане за футбола у нас, има свое мнение за какво е по този начин.

" Вероятно по този начин върви шампионата, тъй като много тимове като че ли подценяват играта в отбрана или пък салдото им е нарушен, недоизкусурен. Но пък не можем да пропуснем и самостоятелната класа, майсторството на футболистите, както и смелостта да стрелят. Какво можем да кажем да вземем за пример за двата гола на Турция? ", приключи Херо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР