Един от най-опасните бандити - Йосиф Йосифов - Йоско е

...
Един от най-опасните бандити - Йосиф Йосифов - Йоско е
Коментари Харесай

Гърция ни върна един от най-опасните бандити ВИДЕО

Един от най-опасните бандити - Йосиф Йосифов - Йоско е арестуван в Гърция, а оттова - предаден на българските управляващи. Днес, 14 януари 2021 година, в 10 часа на ГКПП-Кулата, арестуваният в Република Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов бе предаден на българските правосъдни управляващи, след което бе конвоиран до пандиза в София от чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ при Министерство на правораздаването, оповестяват от прокуратурата.

Европейската заповед за арест на търсения от българското правораздаване Йосифов бе издадена от Специализираната прокуратура през юни 2020 година за той да изтърпи наказване от 4 години отнемане от независимост, влезнало в действие с Решение № 65/2020 година на Върховния касационен съд (ВКС).

На 22.06.2020 година състав на Върховен касационен съд удостовери присъда на Йосифов по дело на Специализирания углавен съд, с която той е наказан на 1 година отнемане от независимост за изнудване и се привежда в осъществяване 3-годишна условна присъда, наложена по-рано от Софийския областен съд за незаконно лишаване на товарен автомобил, в границите на чийто изпитателния период е направил ново закононарушение.


В осъществяване на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, на 22.07.2020 година Апелативният съд в гр. Корфу постанови арестуваният в Република Гърция дезертьор от правораздаването да бъде предаден на българските правосъдни управляващи. Изпълнението на това решение съдът отсрочи до момента в който Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца отнемане от независимост за нелегално владение на оръжие, наложена му от 3-членен състав на Първи углавен съд в Солун на 08.10.2014 година

Според решението на Апелативния съд в Корфу 40-месечната присъда може да бъде преобразувана в 5 евро дневно от наложеното наказване, като до окончателното изговаряне по нея наказаният остава с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предаването на арестувания 51-годишен български жител и превеждането му в Софийския затвор са осъществени при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения против COVID-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР