Един от най-обичаните турски десерти с разкошен вкус и аромат,

...
Един от най-обичаните турски десерти с разкошен вкус и аромат,
Коментари Харесай

Кюнефе по оригинална рецепта

Един от най-обичаните турски десерти с луксозен усет и мирис, който ще ви накара да забравите за всевъзможни калории, диети или режими, а просто да пандизите очи и да се отдадете на усета.

Необходими Продукти

● кадаиф - 200 г недопечен
● козе сирене - към 50 г обезсолено (може да се употребява всякакво обезсолено сирене)
● масло - 20 г
● петмез - 1 с.л. (сладко от грозде)

За сиропа


● вода - 250 мл
● захар - 1 ч.ч.
● лимони - 1/4 бр.

Начин на подготвяне

Всички артикули са единствено за 1 порция в чинийка за кюнефе! Можете да го извършите в тава, като надлежно увеличите продуктите.

Слагате водата със захарта да заври. Оставяте сиропа да ври, до момента в който се сгъсти. Оставяте да изстине и слагате парчето лимон, с цел да не се захароса сиропът.

Оставяте маслото на стайна температура да омекне, разбърквате с петмеза и намазвате чинийката за кюнефето. Слагате част от кадаифа, натискате хубаво с пръсти да се сбие. След това слагате сиренето. Ако сте избрали да сложите моцарела, 2 шайби ще са ви задоволителни.

Върху сиренето още веднъж слагате кадаиф и притискате мощно с пръсти. Ако имате друга чинийка за кюнефе, може да я сложите от горната страна и да притиснете мощно. Идеята е кадаифът да не се рони, откакто се изпече.

Слагате чинийката на котлона и повдигате леко крайчето, с цел да видите дали се е изпекло.

На фотографията се вижда по какъв начин би трябвало да наподобява изпечено. Когато прецените, че е готово, деликатно се обръща от другата страна, като се поставя мъничко късче масло.

Когато се изпече от двете страни се залива със студения захарен сироп. Необходимо е чинийката да се изпълни със сироп. Поръсва се със надробен шамфъстък и се сервира топло.

Кюнефето по истинска рецепта е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР