Един от най-младите командоси на Кралската морска пехота, щурмувал Северна

...
Един от най-младите командоси на Кралската морска пехота, щурмувал Северна
Коментари Харесай

Героят от Деня D Норман Роуз, който беше един от най-младите командоси на Кралската морска пехота, почина на 98

Един от най-младите командоси на Кралската морска пехота, щурмувал Северна Франция при десанта на Деня D, умря на 98 години.

Лейтенант Норман Роуз беше единствено на 18 години, когато слезе на брега, с цел да се бие за завладяването на Порт ан Бесин от 4000 нацисти през юни 1944 година Той сподели през 2016 година: „ Когато кацнах в Деня D, трябваше да стигнем Порт ан Бесин, с цел да го вземем от откъм гърба и измина 12 благи съвсем напълно по стомах – в случай че се изправиш, си мъртъв. ”

Командосите превзеха укрепеното пристанище сред плажовете Омаха и Голд на идващия ден. Норман, от 47 Commando, също е служил с 40 Commando в Италия. Той сподели: „ Аз също отидох от Сицилия до Рим по стомах. “

Войната на Норман завършва на 1 ноември 1944 година на холандския остров Валхерен, когато той тежко наранява десния си крайник. През 2016 година той получи най-високото отличие на Франция, Почетния легион.

Той сподели: „ За мен е привилегия и чест да го получа, това е най-хубавият орден, който имам. ” Норман от Брекън, Поу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР