Един от най-красивите музикални празници - Международният фолклорен фестивал, ще

...
Един от най-красивите музикални празници - Международният фолклорен фестивал, ще
Коментари Харесай

Танцьори от пет страни дефилират в Пловдив

Един от най-красивите музикални празници - Международният фолклорен фестивал, ще се организира в Пловдив за 25-и път. Песни и танци от шест страни ще забавляват феновете на Античния спектакъл от 29 юли до 2 август. Освен концертите в дефилетата по Главната ще вземат участие фолклорни сформира от Испания, Индия, Молдова, Мали, Сърбия и България.

В годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, акцентът напълно съзнателно е подложен на българското показване, по тази причина и ще има мощно, атрактивно българско присъединяване. Под тепетата ще се изявят Северняшкият отбор за национални песни и танци „ Иван Вълев “ Плевен, Ансамбълът за национални песни и танци “Пазарджик ”, Ансамбъл „ Дилянка “ Пловдив, Ансамбъл „ Чепино “, Велинград.

Запазената марка на Пловдив - Ансамбъл „ Тракия “, ще изнесат независим концерт под наслов „ Среща на поколенията “, във връзка 45-годишнината от основаването ансамбъла - една от културните емблеми на града под тепетата. Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилета на съставите.

Те ще потеглят от „ Дом Левски ”, ще минават по основната улица и ще стигат до сцената на пл. „ Стефан Стамболов ”, където с начален час 18.00 ч. ще изнасят къси концерти. Програмата ще продължава с формалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния спектакъл от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив представления ще има и в други региони на региона. Ансамблите от Индия и Молдова ще изнесат на 30 юли концерт в град Пещера. На 31 юли в гр. Пещера ще се показват и колективите от Мали и Сърбия.

На 1 август на откритата сцена на пл. “Стефан Стамболов “ ще има особено показване на плана „ As she sings “ - взаимен музикален план на „ Пловдив 2019 “ и холандския град Леуварден - Европейска столица на културата през 2018 година. Участниците в плана са професионални музиканти от Холандия, музиканти от АМТИИ и оркестър „ Брестовица “.

На 31 юли на откритата сцена на пл. “Стефан Стамболов “ ще има особено показване на „ Чепински дракон “ - танцов театър, който споделя легендата за чепинската котловина, въплъщава съхранението и разпространяването на велинградския фолклор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР