Един от най-изявените фенове на ЦСКА Христо Христов-Чичо Граф става

...
Един от най-изявените фенове на ЦСКА Христо Христов-Чичо Граф става
Коментари Харесай

Голямото армейско сърце Чичо Граф на 70! Честит юбилей!

Един от най-изявените почитатели на ЦСКА Христо Христов-Чичо Граф става на 70 години през днешния ден! Той е откърмен е с " армейската " концепция откогато се помни. Ицо е роден на 3 юли 1952 година, приключил е стопанска система в Ростов на Дон (Рус).

Според легендата първата му дума била ЦДНА. Той е изгледал онлайн толкоз мачове на " алените ", колкото са звездите на небето. Обиколил е цяла Европа, с цел да бъде покрай своите любимци.
 Снимка 579703
От февруари предходната година Христов е организатор на Музея на спортната популярност на ЦСКА. Графа размени доайена на спортната публицистика и историк на алените Александър Манов, който си отиде от този свят в края на 2020 година Привърженик на ЦСКА от края на 50-те, Христов е и разпален колекционер на всевъзможни материали за клуба.
 Снимка 579698
За Графа няма спирачки, няма " стоманени пердета " и " студени войни ". Нищо, но нищо не може да го спре. Той е на " Анфилд " още през март 1982 година, когато ЦСКА пада с 0:1 от Ливърпул в оня вманиачен четвъртфинал за КЕШ. Той е и измежду 70-те хиляди на " Васил Левски " две седмици по-късно, когато " алените " късат главата на европейския футболен крал.

Той в никакъв случай не е пренебрегвал фамилията, родственици, другари и работата, само че ЦСКА постоянно бил е ще бъде неговото огромно АЗ.

Чичо Граф е същински патриот. Родината, българската история, националния химн и българския трикольор слага над всичко. Държи на българщината, тачи и милее за всичко същинско и родно.
 Снимка 579700
Графа е вманиачен последовател на твърдата музика. Събира грамофонни плочи от 60-те години и е участвал на стотици концерти по света на най-известните рок-банди. Притежава повече от хиляда диска с най-стойностното от хард-рока, соул, блус и джаз-музиката.

През последните 15 години пътува постоянно до Америка. Има в актива си над 80 мача в Щатите и Канада, където се любува на зрелищата НБА и НХЛ.

Той е един от дребното останали колекционери на значки в България. От 1965 година събира лого-символи на коли, камиони и рейсове. Всъщност, колите са другата му голяма пристрастеност. Посетил е доста автосалони в Европа и в света. А футболните му сбирки (билети, стратегии, дипляни, пожълтели от времето вестници и списания) нямат край.
 Снимка 579702
Честит рожден ден от името на ТОПСПОРТ ! С благопожелание за доста здраве и триумфи на обичания му ЦСКА!
 Снимка 579701
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР