Един от най-именитите английски съдии в близкото минало Марк Клатенбърг

...
Един от най-именитите английски съдии в близкото минало Марк Клатенбърг
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 Един от най-именитите съдии: Дузпата за Англия е грешка, но не очевидна

Един от най-именитите британски съдии в близкото минало Марк Клатенбърг също разяснява най-спорното състояние при успеха на Англия над Дания с 2:1 на полуфинала на Евро 2020, когато в 103-ата минута нидерландският рефер Дани Микелие отсъди противоречива дузпа при навлизане на Рахим Стърлинг в наказателното поле. Повторенията демонстрираха минимално прикосновение сред крилото на “трите лъва” и датски защитник, само че то не убеди общата аудитория в правотата на решението.

Въпрекит това Клатенбърг съобщи, че датските играчи могат да оспорват отсъждането като тежко, само че не и като явна неточност.

" Това е роман за две решения за дузпа - едната свирена и другата не. При първото бе, когато Хари Кейн взе топката пред резервата Кристиан Норгорд, преодоля го и по-късно бе фаулиран на границата - там съдията реши, че Кейн е направил пръв нарушаване и не даде дузпа - това не бе явна неточност.

След това пристигна ситуацията на Стърлинг с Йоаким Мееле, където имаше най-малък контакт. Не считам, че е целесъобразно такова присъждане в подобен основен миг, само че въпреки това датчаните могат да спорят, че е тежко, само че не е и явна неточност,” съобщи Клатенбърг.

Хари Кейн пропусна самата дузпа, само че при добавката означи попадението за 2:1, което класира “трите лъва” за финала на Евро 2020 в неделя, когато те ще се изправят против Италия от 22:00 българско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР