Един от най-големите родни производители на розово масло е сред

...
Един от най-големите родни производители на розово масло е сред
Коментари Харесай

С розово масло се произвеждат 2,3 млн. скъпи френски парфюма

Един от най-големите родни производители на розово масло е измежду главните снабдители за парфюмерийните къщи в Грас, Франция.

Това оповестиха от Асоциация на индустриалния капитал в България.

Всяка година с българското „ течно злато “, както е известно розовото масло, 2/3 от огромните парфюмерийни къщи в света създават над 2,3 млн. парфюми.

Така за последните 5 години българската компания е доставила на водещите производители на парфюми масло от роза Дамасцена, което е било вложено в над 11 млн. парфюми от световноизвестни марки.

Компанията създава и лични линии козметични артикули, които се изнасят, както в цяла Европа, по този начин и в Китай, Виетнам, Южна Корея, Съединени американски щати, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и други Луксозните линии козметика са с качеството на най-скъпите и елитни френски марки.

На 26 май 2018 година „ Българска роза “ ще отпразнува 70-тия си празник по време на „ Празника на розата” в Карлово. Всяка година в последната събота на май в родния град на Васил Левски се провежда празник, който всекидневно стартира с ритуала "Розобер " в розовите поля край града.

От градините с рози празникът се придвижва на централния площад на Карлово. Там на ръце младежи носят Царицата на розите – най-красивата госпожица, определена на едноименния конкурс, а в градския музей на Карлово се провежда проява на розоварене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР