Един от най-големите международни фондове, BC Partners, разширява присъствието си

...
Един от най-големите международни фондове, BC Partners, разширява присъствието си
Коментари Харесай

Гигантът BC Partners разширява присъствието си в България с ново IT придобиване

Един от най-големите интернационалните фондове, BC Partners, уголемява наличието си в България с ново придобиване – този път в IT бранша. Лондонският състезател е прочут като мажоритарен акционер в United Group, компанията майка на Vivacom и медийната група към „ Нова телевизия “. А в този момент, посредством едно от сдруженията в портфолиото си – „ Keн БидKo Лимитид “, купува компанията „ Кин енд Карта “ (Kin + Carta), до неотдавна познато под марката Melon. 

Това излиза наяве от решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което се позволява осъществяването на концентрацията.

Kin + Carta е консултантска компания, търгувана на Лондонската фондова борса. През 2022 година тя закупи учредения в София софтуерен разработчик Melon, за който тогава работеха над 300 души. За съвсем 20-те си години битие, преди да смени собствеността си, компанията съумя да се трансформира в едно от разпознаваемите имената в страната и района и да отвори свои офиси с изключение на в българската столица, само че и във Велико Търново, Скопие и Прищина. 

Скоро след придобиването ѝ тя се ребрандира на Kin + Carta. Днес в България за компанията работят към 130 души с опит в уеб и мобилните технологии, дизайн на потребителски интерфейс, систематична поддръжка, обезпечаване на качество, изкуствен интелект и бази данни. 

Придобиването на Kin + Carta се преглежда като „ атрактивна финансова инвестиция “ за BC Partners. Очаква се договорката да докара до напредък за IT компанията с помощта на достъпа до запаси и капитал на фонда.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР