Един от най-големите кошмари за вашето куче е, когато настъпи

...
Един от най-големите кошмари за вашето куче е, когато настъпи
Коментари Харесай

Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви

Един от най-големите кошмари за вашето куче е, когато настъпи моментът за баня. Повечето от вас сигурно са се смяли доста на клипчета в интернет с кучета, които бягат от къпането, към момента със първенец по козината или атакуват своя собственик от ненавист към душа или ваната. Когато обаче самите вие се сблъскате с тази неравна битка, ще разберете, че това в действителност не е по никакъв начин прелестно за животното. Има разнообразни техники, които можете да приложите, с цел да накарате домашния си любим да се усеща малко по-спокоен, когато го къпете, само че е най-добре да започнете с това, до момента в който кучето ви е още малко. По този метод ще му дадете време да свикне с банята и да разбере, че това не е нещо чак толкоз неприятно. Ето някои препоръки:

Подгответе авансово своите такъми. Що се отнася до скъсяването на времето за къпане на вашето куче, едно от най-важните неща, които би трябвало да запомните, е да бъдете готови. Това включва да имате авансово подготвен шампоан, кърпи, чаша за изплакване и всички играчки или лакомства, които бихте могли да употребявате. Ако кучето ви към този момент е нервно във ваната, то ще се стресира още повече, в случай че го оставите единствено на това ужасно място, до момента в който отидете да вземете нещо, което сте не запомнили.

Напълнете ваната, преди кучето ви да влезе. Друг метод да извършите нещата по-малко стресиращи за вашето куче е като напълните ваната с топла вода, преди да го сложите вътре. Звукът от течаща вода може да е нещо безобидно за нас, само че за кучета, които ненавиждат времето за баня, този звук от пръскането на вода предизвиква доста спомагателен стрес.

Уверете се, че ваната ви не се плъзга. Кучето ви плъзга ли се, когато е във ваната? Ако е по този начин, ще желаете да сте сигурни, че сте поставили постоянна повърхнина. Страшно е да загубите опората си във ваната. Така че, преди да изкъпете кучето си, уверете се, че дъното на ваната не се приплъзва.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР