Един от най-големите играчи на пазара на цигари – тюютюневият

...
Един от най-големите играчи на пазара на цигари – тюютюневият
Коментари Харесай

Иновация и при цигарите

Един от най-големите играчи на пазара на цигари – тюютюневият колос Philip Morris, разгласи, че работи върху разновидността да се отдръпна от бизнеса с обичайни цигарени артикули и да навлезе в безусловно нов и новаторски отрасъл – бездимни цигари.

Компаниятаs нападна пазара с революционния си артикул IQOS, удостовери основния изпълнителен шеф на концерна Андре Каланцопулос, който изрече обществено упованията си, че в близко бъдеще ще се наложат различни форми на пушенето на тютюн.

Виновни за тютюнопушенето са конквистадорите (видео)

У нас революционният артикул, наименуван IQOS ( “Айкос “), се чака да се появи през ноември или най-късно до края на годината, стана ясно на семинар у нас.

Бездимната цигара се разграничава значително от познатата електронна цигара, с която потребителят пуши течен никотин. IQOS нагрява тютюна, комплициран в цигарени парчета, до 350°C, за разлика от обичайните, които при палене се загряват до над 600°C и това провокира горене и отделянето на дим, цялостен с химикали. При бездимната цигара липсва възпламеняването, огънят, пепелта и пушекът, което разрешава на топлината да разкрие усета на тютюна.

„ В момента над 3 милиона консуматори в целия свят употребяват устройството на Philip Morris за бездимно пушене “, заяви Пьотр Козаревич, районен шеф на компанията за Европа по научноизследователските въпроси.

Компанията е вложила над 3 милиарда $ в научни действия за артикули, които щадят здравето и употребяват нагряване на тютюна, вместо криещото редица опасности изгаряне.

"Не твърдим, че IQOS e е безопасен, а че рискът от него е по-нисък за пушачите. Продуктът цели не да притегля отказали се пушачи или хора, които не пушат, а да замести цигарите при актуалните пушачи “, добавя Козаревич.

За пръв път IQOS e показан през 2014 година в Япония и Италия.

„ Вярвам, че ще пристигна миг, в който различните артикули ще се наложат и няма да се постанова да продаваме цигари. Надявам се този миг да е скоро “, заяви Каланцопулос пред BBC Radio 4.

Новата бездимна цигара е отговорът на цигарения колос към потребностите на обществото за унищожаване на дима и намиране на вид, в който пушачите по едно и също време могат да изпитват наслаждение от навика си, само че и рисковете за здравето им са редуцирани. Проучвания, поръчани от Philip Morris, сочат, че биопоказателите на пушачи, които са употребили IQOS в продължение на 90 дни, са сравними с тези на хора, които са отказали цигарите.

Концепцията на налагане на продукта е сходна на тази в други сфери на живота, а точно - понижаване на вредата. Това е тактика за запазване на публичното здраве, целяща минимизиране на нездравословните последици от рискови действия или артикули, като да вземем за пример въвеждането на условието мотоциклетистите да карат с каски, промотирането на използването на презервативи измежду работещите в сексиндустрията, акциите за потребление на защитни колани в колите, и тн.

IQOS е артикул на напъните на повече от 400 учени, генетици, биохимици, биоинформатици и инженери по електроника, измежду които и 60 швейцарски стартъп предприятия. Те играят основната роля в процеса на основаването на бездимната цигара - от прототипа до краен артикул, като проектират електронната система и производството на нагреваемите тютюневи произведения, употребявани с IQOS.

Бездимната цигара към този момент се употребява от над три милиона души по света и се продава в съвсем целия Европейски Съюз, а от предходната сряда е и на английския пазар.

Според Philip Morris през 2025 година по света ще има над 1 милиард пушачи, а данни на Евробарометър разкриват, че процентът на пълнолетните пушачи в България сега е 36%, спрямо 26% приблизително за Европейски Съюз.

50% от пушачите в България пробват първата си цигара сред 18 и 25 години, като този % е 41% за Европейски Съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР