Един от най-големите гласове в популярната музика Лиса Джерард призна,

...
Един от най-големите гласове в популярната музика Лиса Джерард призна,
Коментари Харесай

Лиса Джерард: Мистерията на българските гласове ми помогнаха да добия самочувствие като певец

Един от най-големите гласове в известната музика Лиса Джерард призна, че пеенето на хор " Мистерията на българските гласове " й е оказало въздействие преди да стане световноизвестна. Австралийката с ирландски корени е във Варна за взаимен концерт с фамозния ни женски вокален отбор.

Лиса Джерард разкри, че първата й среща с " Мистерията на българските гласове " е отпреди 38 години. „ Запознанството с тяхното пеене беше доста значимо за мен, с цел да добия самочувствие като артист. В гласовете на изпълнителките имаше доста светлина и хубост.

Това е нещото, което постоянно съм желала моето пеене да излъчва ”, показа звездата от даркуейв групата Dead Can Dancе. Тя е позната и като композитор и реализатор на кино музика, а за музиката към кино лентата „ Гладиатор “ бе отличена със „ Златен глобус “.

За работата си с " Мистерията на българските гласове " Лиса Джерард означи, че е огромно предизвикателство и нещо доста вълнуващо. „ Струва ми се, че сега към момента единствено допираме повърхността на това, което сме в положение да създадем дружно ”, сподели още австралийската певица.

Тази вечер от 19.00 часа хорът " Мистерията на българските гласове " и Лиса Джерард показват новия си албум „ БууЧииМиш “ (BooCheeMish) в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Концертът е част от взаимната стратегия „ Интермецо ” на Международния музикален фестивал „ Варненско лято ” и Международния сценичен фестивал „ Варненско лято ”.

Ще бъдат показани истински композиции и преработки на фолклорни мелодии от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел, а присъединяване ще вземат международният първенец по бийтбокс SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. Публиката ще чуе още китара, гъдулка, контрабас, а струнен оркестър с музиканти от Варна също ще се включи в концерта.

Билетите са на цени от 30 до 50 лв., като към момента има малко непродадени пропуски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР