Един от най-големите дизайнери на нашето време Роберто Кавали почина

...
Един от най-големите дизайнери на нашето време Роберто Кавали почина
Коментари Харесай

Роберто Кавали има над 550 милиона долара и шест деца – кои ще са наследниците

Един от най-големите дизайнери на нашето време Роберто Кавали умря на 83-годишна възраст. 

Приживе италианският фешън дизайнер реализира именит статус в стилната промишленост, натрупвайки значителна нетна стойност от 550 милиона $.

Произхождащ от Флоренция, артистичният гений и отличителният дизайн на Кавали са съдействали за триумфа му, затвърждавайки репутацията му на един от най-известните фешън дизайнери в Милано.

Израснал в семейство на художници, той наследява техния креативен дух и се впуска в личните си артистични инициативи на 14-годишна възраст, написа businessnovinite.bg. Това ранно начало слага началото на бъдещите му достижения в света на модата.

Моментът на пробив на Кавали настъпи с създаването на новаторска технология, която разреши щемпел върху кожа. Този патент освен показва неговата новаторска мощност, само че и го изстреля до интернационално самопризнание. 

Кои са наследниците му?

Кавали има шест деца: Томазо и Кристиана от първия му брак и Робърт, Сара и Даниеле от втория му брак.

Миналата година на 82-годишна възраст дизайнерът стана татко за 6-и път. Той и приятелката му Сандра Нилсън станаха родители на момченце. Двойката кръсти детето си Джорджио в знак на респект към бащата на дизайнера, който той загуби, когато бил единствено на 4 години. 

Преди години Роберто Кавали упълномощил на италианския проектант Итало Рота да проектира и построи превъзходно имение във Флоренция върху неговия парцел от 32 акра. Домът разполага с публична всекидневна с мраморни подове, камина, остъклена веранда, закрит плувен басейн и каменна парна баня. Има и обилие от изобразително изкуство, от ренесансови картини до модерни творби, плюс обособена постройка, в която се обитава ателието на Кавали, написа celebritynetworth. 

Освен това дизайнерът има изцяло актуализирано Ferrari Daytona от 1970 година и хеликоптер.

Кавали има и моторна яхта на име Freedom. Яхтата носи неговото име на кърмата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР