Един от най-големите бичове за съвременния човек е хипертонията. Според

...
Един от най-големите бичове за съвременния човек е хипертонията. Според
Коментари Харесай

Ефективни методи за бързо сваляне на високото кръвно

Един от най-големите бичове за актуалния човек е хипертонията. Според статистиката тя визира всеки пети човек в международен мащаб, написа zdrave.to.

Причините за появяването на високо кръвно са доста - погрешно хранене, липса на пълноценна отмора, редица болести, незадоволителна двигателна интензивност, затънал метод на живот, корист с кофеин и стимулиращи питиета, стрес. В същото време мнозина от пациентите даже не знаят, че страдат от това заболяване, до момента в който не се появят първите съществени проблеми.

Ето за какво въпросът по какъв начин най-бързо да свалим кръвното налягане и да се предпазим от затрудненията, произлизащи от него, е от първостепенно значение.

Какви са евентуалните рискове от поддържане на високо кръвно налягане?

Въпросът по какъв начин най-бързо да свалим кръвното налягане е основен, защото систематичното поддържане на стойностите над естествените, както и рисково високите стойности, които не се смъкват неотложно, могат да доведат до съществени и животозастрашаващи затруднения като:
инсулт, сърдечна непълнота или инфаркт, хипертонична енцефалопатия, ослепяване, бъбречна непълнота.
За да избегнете тези затруднения е значимо освен да мерите профилактично кръвното налягане няколко пъти в годината, с цел да забележите навреме, в случай че сте развили хипертония, и да предприемете лекуване, само че и бързо да съумявате да свалите кръвното налягане, когато стойностите му са прекомерно високи.

В случай, че лекарската помощ се бави или е значимо да реагирате неотложно, а не да чакате доктор, то информираността по какъв начин най-бързо да свалим кръвното налягане ще бъде ваш пръв асистент.
Методите
са обикновени, налични за използване в домашна конюнктура или на улицата и не изискват предварителна подготовка. Те са потвърдено ефикасни и добър вид за използване до идване на здравната помощ.

1. Дишането е живот. Дишайте надълбоко, когато се нуждаете от изпитан способ, отговарящ на въпроса по какъв начин най-бързо да свалим кръвното налягане, породено от терзание и стрес. Важно е освен дълбокото дишане, само че е техниката. Съсредоточете се върху нея, с цел да освободите мозъка си от проблемите, които ви тревожат и покачват кръвното ви налягане. Поемете надълбоко въздух с корема, а не с гърдите си, броейки постепенно до 5. Издишайте още веднъж по същия метод, броейки до 5. Три минути са задоволителни, с цел да се успокоите и да понижите индикаторите на кръвното налягане.

2. Ако имате достъп до чешма, пуснете студената вода и поставете ръцете си под струята . Водата следва да е хладка, а не ледено студена. Подръжте ги няколко минути. Сърдечният темп ще намалее, което ще докара до бързо събаряне на високото кръвно налягане.

3. Друг способ, сочещ по какъв начин най-бързо да свалим кръвното налягане, предлага ментов чай или билкова таблетка с валериана и мента. Когато нарасналото кръвно налягане се дължи на психическо натоварване, стрес, изтощеност и пресилване, а не на заболяване, методът е отличен и ефикасен.

4. Доверете се на силата на ябълковия оцет , който е измежду наличните артикули във всеки дом, от които може да се възползваме, когато се вълнуваме по какъв начин най-бързо да свалим кръвното налягане. С оцетът направете компреси на стъпалата си, потапяйки забрадка и задържайки я на краката за 10-тина минути. Повтаряйте до намаление на стойностите на кръвното налягане.

5. Отказът от нездравословните привички също е къс път към нормализиране на кръвното налягане. Ако то е високо, защото сте прекалили с кофеина, ограничението на потреблението на ароматната събуждаща ни течност ще има отлична успеваемост и ще уточни отговора на въпроса по какъв начин най-бързо да свалим кръвното налягане. Ако високото кръвно налягане се дължи на заболяване, лекуването на главното страдалчество е единствен път към трайно решение на казуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР