Един от най-големите български таланти - централният защитник Петко Христов,

...
Един от най-големите български таланти - централният защитник Петко Христов,
Коментари Харесай

Огромно признание за наш национал в Италия, сравниха го със звезда от ПСЖ

Един от най-големите български гении - централният бранител Петко Христов, получи извънредно самопризнание от италианското издание calcio.it, което го съпостави с една от огромните звезди на Пари Сен Жермен - Тиаго Силва.

" Тази седмица фокусираме вниманието си върху младите гении на италианския футбол, подготвени да експлодират и да станат звездите на идващия сезон в Серия А. Днес ще приказваме за българина Христов от Фиорентина, гений от националния тим до 21 години, и в който Корвино (б.р. - Панталео Корвино, Генерален шеф на Фиорентина) се влюби по време на Европейското състезание до 19 години в Грузия. Удар за 1,7 милиона евро, с който момчето дойде, подготвен да израсне под управлението на господин Биджика и по-късно да се качи в първия тим. Има всички обещаващи качества. ", пишат от изданието

" Около Петко Христов е безшумно, само че истината е, че той е една от най-големите гении на " лилавата " детска градина. Не е изненадващо, че е привлякъл вниманието на Панталео Корвино, който исторически е потвърдено, че има усет за разкриване на млади гении ".

" Защитникът с десен крайник е родом от София и е като мощна електроцентрала. Има мощна физика, която му разрешава да бъде добър във въздушните дуели и конфликтите тяло в тяло. Умее да " чете " играта и реагира на отворени в отбраната пространства. Силен е, също по този начин, в центъра, където разчита на вродения си инстинкт. Момчето има вдъхновяващите характерности на Тиаго Силва, само че сега наподобява по-скоро като Алесио Романьоли и Андреа Брадзали ".

" Христов е определян като един от най-талантливите централни бранители на България и целия Балкански район. Преминава в Славия през 2013 година от юношеските обединения на Левски. Дебютира за първия тим на 30 юни 2016 година в първия кръг на Лига Европа против поляците от Заглембе Любин, когато влиза на мястото на различен млад футболист - Георги Йомов. Същата година е разгласен за " Най-добър млад състезател на България ", пишат още в Италия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР