Един от най-емблематичните испански футболисти от края на миналото и

...
Един от най-емблематичните испански футболисти от края на миналото и
Коментари Харесай

Бивш емблематичен испански футболист пристигна в България

Един от най-емблематичните испански футболисти от края на предишното и началото на актуалното хилядолетие – Гайска Мендиета, дойде през днешния ден на особено посещаване у нас Легендарният полузащитник на Валенсия ще бъде част от идното ревю (22-23 ноември) Balkan Entertainment and Gaming Exhibition в Inter Expo Center.

Избираният на два пъти за най-хубав халф в Шампионската лига испанец отдели време и се срещна с всички свои почитатели, следили изявите му през годините най-много с екипа на Валенсия. Началото на срещата с Мендиета съответства със старта на ревюто - на 22 ноември, сряда, в 11:00 ч. Освен наложителните фотоси с някогашния национал на „ Ла Фурия “ и множеството подписи, които ще раздаде, са планувани игри и изненади за всички посетители през двата дни.

Легендарният футболист, който плени с отиграванията си цяло едно потомство, има 303 мача и 59 гола за „ прилепите “, с които доближи до финала в Шампионската лига в два следващи сезона – 1999/2000 и 2000/2001. С Валенсия Мендиета завоюва Купата на Краля (1999) и Суперкупата на Испания (1999). Впоследствие кариерата му мина през Лацио, Барселона и Мидълзбро, с чиято фланелка постави завършек на кариерата си. За националния тим на Испания Гайска записа 40 мача и 8 гола, като взе участие на Евро 2000 и Мондиал 2002.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР