Един от най-добрите руски десантни командири е бил убит в

...
Един от най-добрите руски десантни командири е бил убит в
Коментари Харесай

Убиха един от най-добрите руски командири в Украйна

Един от най-хубавите съветски десантни командири е бил погубен в Украйна, което е последният удар по отслабващите военни старания на Владимир Путин. Смъртта на полковник Сергей Сухарев от 331-ви гвардейски парашутно-щурмови полк от Кострома беше доказана от държавната телевизия в Москва, съобщи. По-рано за " ликвидирането " му заяви украинският Център за стратегическа връзка и осведомителна сигурност. Заедно с него е умрял и заместникът му майор Сергей Крилов, се споделя в известието.

Двамата са измежду редицата убити от " славния " Костромски полк, считан за един от най-елитните бойни сили на Русия. Русия призна, че са убити и старши сержант Сергей Лебедев, сержант Александър Лимонов и ефрейтор Юрий Дегтярьов. Сухарев бе показан по съветската телевизия през януари, когато поведе войските си назад от Казахстан, където бяха изпратени след вълна от митинги. Русия дефинира задачата им като " мироопазваща ", а Сухарев съобщи, че силите му са защитавали жизненоважна електроцентрала в Алмати.

В последните сражения в Украйна беше погубен и офицерът от военното разузнаване Сергей Вишняков от 22-ра обособена бригада специфични сили на ГРУ. Смята се, че той е умрял в боевете край Мариупол при офанзива с " Град " на украинския батальон " Азов ". Майор Руслан Петрухин, заместник-командир на батальон от 38-а мотострелкова бригада, също е обявен за умрял при дейностите в Украйна.

Вече повече от две седмици Русия не оповестява приблизителния брой на починалите в Украйна. Твърди се, че броят им е към 7000, като има съмнения, че същинската цифра се пази в загадка, с цел да се предотврати понижаване на поддръжката в Русия. Въпреки това ежедневният брой жертви - в това число елитни бойци - демонстрира, че Русия понижава откъм сили във " военната интервенция “. Москва е разполагала 331-ви гвардейски парашутно-десантен полк в Чечения в две войни след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, в Грузия през 2008 година и в Донбас през 2014 година Досега Русия е очевидец на гибелта на минимум четирима генерали в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР