Един от най-добрите български боксьори Тервел Пулев разказа пред Nova

...
Един от най-добрите български боксьори Тервел Пулев разказа пред Nova
Коментари Харесай

Тервел Пулев разказа за тежките моменти, които е видял в Софиямед

Един от най-хубавите български боксьори Тервел Пулев описа пред Nova за прекарванията си в Спешното поделение на " Софиямед ", където на два пъти към този момент бе доброволец, а в този момент още веднъж ще се включи на първа линия в помощ на нашите медици.

„ Абсолютно всичко върша, от което екипът в незабавното има потребност. В взаимозависимост от обстановката. Никога не е идентична. Винаги се случва нещо. Все отново е незабавно. Има разнообразни пациенти, които идват. По време на пика имаше през 10 минути някаква кола за спешна помощ с пациент със подозрение за ковид ", стартира той.

„ Докато бях на двата пъти тук в незабавно поделение, няколко неща ми останаха в съзнанието. Едното бе една стара жена със строшен крайник. Нейните близки...виждаш страданието им, най-после като видях фотографията от рентгена ѝ, костта бе разграничена една от друга, което е много брутално. Докторът сподели, че от възрастта се получава елементарно. Виждаш гледки, които са много неприятни. Една друга преживелица. Един пациент пристигна в доста несъответстващо положение. Трябваше да го заведа в съответното поделение. Пренасочиха го. В горното поделение не бяха готови. Идваме изненадващо. Стават и стартират да работят. Не реагираха доста бързо и започнах да оказвам помощ. Сложих го на място и си потеглих. След това се засичаме с хората от отделението в болничното заведение и ми споделят, че ги е направил луди. Искаха да кажат, че не са могли да се оправят. Стана ми комично ", признава Пулев.

Относно това кое е по-тежко - да бъде на кръга или в незабавното:

„ Двете неща могат да бъдат съпоставени. Има последствия. Има психически детайл. И двете са тежки. И в болничното заведение, и в спорта, на кръга. "

„ През моя взор изглеждаше по-тежко вторият миг, когато бе септември-октомври. Тогава бе много по-напрегнато. Много пациенти имаше. Ситуации, при които докторите не знаеха по какъв начин да постъпят. Идва пациент с кола за спешна помощ и споделят, че има подозрение за COVID-19, тъй като не го одобряват, тъй като в случай че го вкарат, без да знаят дали е болен и на следващия ден се случи нещо с него, след това околните ще търсят наказателна отговорност. Докторът би трябвало да мисли в вероятност. Други идват и ги питат дали имат тест. Те споделят, че е от 2-3 месеца… ", добавя боецът.

Дали е желал да стане доктор:

„ Това е специалност, за която се желае предопределение и би трябвало да го усещаш. Трябва да учиш към 10 години и това да ти е работата. Моята работа е друга ", приключи боксьорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР