Един от най-добрите австралийски нападатели, който бе сърцето на Лийдс

...
Един от най-добрите австралийски нападатели, който бе сърцето на Лийдс
Коментари Харесай

Истории от Висшата лига - Марк Видука: Имах късмет, че се занимавах с футбол толкова много години

Един от най-хубавите австралийски нападатели, който бе сърцето на Лийдс Юнайтед – Марк Видука, ни споделя от първо лице за своята кариера, като ни разкрива за всички компликации през които е минал.

В този епизод на " Истории от Висшата лига " по DIEMA SPORT 2 австралиецът с хърватски корени ще опише за живота си, къде е роден, за войната в родната му страната и за сполучливата му кариера най-много в Англия.

„ Започнах като дете в Мелбърн Найтс. Син съм на хърватски емигранти. Първият ми цялостен сезон приключи като топ изпълнител на лигата, грач на годината и млад състезател на годината. След като спечелихме купата, президентът на Хърватия пристигна в Австралия, с цел да прави рекламно турне. Един ден ми се обади един от хората му, с цел да обядва с мен и родителите ми. На обяда сподели, че желае да отида там и да играя за Динамо Загреб. Когато пристигнах в Хърватия беше време на война, всички имаха оръжия. Хърватия се опита да ме убеди да играя за тях, само че за мен имаше единствено една нация, за която желаех да играя и това беше Австралия “.

През 2002-ра година отпред на Лийдс застава Тери Венейбълс, при който представянето на тима, меко казано, не върви. Някои от най-хубавите играчи на състава биват пратени да упражняват с втория тим, а измежду тях е и Марк Видука.

„ В даден миг през оня сезон си мислех, че желаят да се отърват от мен, тъй като на една от тренировките ми споделиха – ти към този момент не тренираш с мъжете. Така че ме накараха да упражнявам с втория тим за няколко седмици и това се случваше с всички най-хубави играчи. Накрая се отърваха от някои футболисти, само че аз останах. Бях вкарал 20 гола и мисля, че този сезон бях един от най-хубавите изпълнители в лигата по това време, а бяхме в зоната на изпадащите “.

„ Имах огромен шанс, че се занимавах с футбол толкоз доста години, че живях в такава красива страна и играх в най-хубавата лига в света “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР