Един от най-честите симптоми, които алармират, че се разболяваме е

...
Един от най-честите симптоми, които алармират, че се разболяваме е
Коментари Харесай

Лекар разкри причините за зачервеното гърло без да сме болни

Един от най-честите признаци, които сигнализират, че се разболяваме е аленото гърло. Веднага щом усетим неразположение и региона към и самите ни сливици сменят цвета си, значи нещо не е наред и посягаме към чая и медикаментите.

УНГ лекарят Анатолий Власенко обаче показва, че не постоянно зачервеното гърло значи зараза и има и други причини за този признак.

Специалистът изясни, че има доста фактори, които могат да доведат до зачервяване на гърлото по същия метод, както се следи при инфекциозни болести.

По думите му дразнещи външни фактори могат да бъдат нечист въздух, изгаряне или пикантна храна.

" Зачервяването в гърлото не е задоволително за диагноза. Ако човек има дълготрайно зачервено гърло, това може да се дължи на дишане на изсъхнал въздух, конкретно растение или цигарен пушек, нарушена диета или съществуването на кисели сокове в нея ", подчертава докторът.

Освен това специалистът уточни, че устата не е предопределена за дишане, човешкият нос е виновен за тази функционалност в тялото, защото функционалността за филтриране и навлажняване на въздуха е " вградена “ в него. Ако въздухът навлезе в тялото през устата, той изсушава лигавицата, което също може да аргументи зачервяване на гърлото.

Затова той прикани да не се лекува самото гърло, а да се търси повода за положението му и да тя да се в профил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР