Един от най-богатите хора в Русия заяви, че налагането на

...
Един от най-богатите хора в Русия заяви, че налагането на
Коментари Харесай

Руски олигарх: Санкциите срещу нас няма да спрат войната

Един от най-богатите хора в Русия съобщи, че налагането на наказания на олигарси няма да окаже резултат върху решението на Москва по отношение на нашествието в Украйна.

Банкерът милиардер Михаил Фридман съобщи, че войната е покруса и за двете страни.

Той обаче не подлага на критика непосредствено никого, заявявайки, че персонални мнения биха представлявали риск освен за него, само че и за неговите чиновници и сътрудници.

Роденият в Украйна Фридман преди разпадането на Съветския съюз е създател на най-голямата непублична съветска банка Альфа-банк и управлява капиталовата компания LetterOne, която има съществени дялове в петролната промишленост и в търговията на дребно.

Милиардерът съобщи, че глобите, които замразяват някои активи и постановат възбрана за пътешестване, са неоправдани и той ще ги оспорва.

Според него обаче глобите никога няма да имат стремежи резултат за преодоляване на дейностите на Кремъл.

"Моите родители постоянно са ми казвали: защото си евреин, не може да заемаш тази или друга позиция, да учиш в този университет или да работиш тази работа. Сега съм изправен пред същата обстановка тук на Запад, тъй като съм руснак. "

В понеделник Европейски Съюз наложи наказания на Фридман, които живее в Лондон, както и на дългогодишния му бизнес сътрудник Пьотр Авен, напомня BBC.

Фридман съобщи, че конфликът в Украйна би трябвало да завърши допустимо най-скоро, само че отклони въпросите по отношение на директното заклеймяване на дейностите на Владимир Путин.

Той съобщи, че фирмите му имат десетки хиляди чиновници в Русия, Украйна и Англия. “Това е един доста сензитивен въпрос. Имаме десетки сътрудници и не желая да посрамвам всичките тях на риск ", съобщи Фридман.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР