Един от най-близките съюзници на Владимир Путин – беларуският президент

...
Един от най-близките съюзници на Владимир Путин – беларуският президент
Коментари Харесай

Лукашенко иска засилено сътрудничество с Китай

Един от най-близките съдружници на Владимир Путин – беларуският президент Александър Лукашенко, дойде на аудиенция в Китай. В Пекин той съобщи, че Минск се надява на по-интензивни връзки с комунистическата страна. По думите на беларуския водач комерсиалният продан сред Беларус и Китай непрекъснато пораства и сред двете страни няма тематики, които да не се разискват. Лукашенко благодари на Китай за помощта и поддръжката, които оказва на Беларус.

Посещението на Лукашенко идва в миг, когато напрежението сред Съединени американски щати и Китай се ускори, в това число заради опасенията на Вашингтон, че Пекин обмисля да изпрати военна помощ на Кремъл. Лукашенко от своя страна разреши на съветските войски да употребяват Беларус, с цел да извършат първичното си навлизане в Украйна предходната година.

Припомняме, че държавният секретар Антъни Блинкен предизвести, че Вашингтон ще глоби китайски компании или жители, участващи във всяко изпитание за изпращане на оръжия на Русия. Пекин обаче разгласи неутралитет по отношение на войната в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР