Един от начините на водене на хибридна война е да

...
Един от начините на водене на хибридна война е да
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Един от начините на водене на хибридна война е да се всява паника


Един от методите на водене на хибридна война е да се всява суматоха, да се всява ерес в популацията на страните и в НАТО. Силата на НАТО е в това, че всяка една страна, без значение какъв брой е огромна, е еднообразно предпазена от всички други страни.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ ръководителят на Софийския конгрес за сигурност Йордан Божилов по тематиката за рецесията с Украйна.

„ Ескалация има, има скупчване на въоръжение на украинската граница, има непрекъснато повишаване на напрежението, обстановката е изключителна – заслужава добър разбор и съответни дейности. Засега реакцията е съответна, без да се основава в допълнение напрежение от страна на НАТО, се подсигурява и се демонстрира доста ясно, че НАТО ще застане зад всяка една страна членка при повишаване на напрежението “, добави той.

Според ръководителят на Младежки закостенял клуб Кристиян Шкварек сега няма сериозна опасност България да бъде въвлечена в тежък стандартен боен спор.

„ Притеснявам се, че това напрежение сега може да отмине, да си отдъхнем и поради това отдъхване да не извадим верните поучения от това, което се случи. За България сега вярната констатация е, че за разлика от всички останали европейски страни в НАТО сега в България няма консенсусна, безапелационна, бърза и ясна позиция “, съобщи още той.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР