„Един от моите 23 проекта за 23-ти МИР е да

...
„Един от моите 23 проекта за 23-ти МИР е да
Коментари Харесай

Разтварянето на изкуството в градската среда като помощ за артистите - slava.bg

„ Един от моите 23 плана за 23-ти МИР е да помогнем на хората на изкуството със свободни специалности, които бяха най-ощетени от корона-кризата и неналичието на ограничения от страна на властта, като разтворим в градската среда тяхното творчество. Това се прави на всички места в Европа и по света, единствено не и у нас. И не би трябвало да става единствено на думи, а на процедура. Тяхното игнориране, на което сме очевидци изключително през последната година, е безусловно недопустимо , безконтролно и несъстоятелно.
Дали става въпрос за творбите на пластичното изкуство, за музикантите или за актьорите, режисьорите, операторите, фотографите, в карантина или не, тази идея разрешава на творчеството и неговите основатели да живеят и да работят, без значение от изискванията. Има някакви първи проблясъци на мислене и деяние в тази посока, само че всичко би трябвало да се систематизира. Активностите под намерено небе въобще са доста значими за насърчаване в регион с 3 планини и основните паркове на София като Борисовата градина и Южния, само че освен. Посветила съм им няколко разнообразни плана – този, който е културен, само че също учебен и състезателен, които ще показва в идващите дни.
Разбира се, първата стъпка е всички тези неща да бъдат законодателно закрепени посредством съответни правни правила. И особено в арт-сектора и със тласъци за общините и за частните меценати , които – като оказват помощ на изкуството, да оказват помощ и на себе си.
Странно е, че до момента в толкоз доста парламенти за 31 години – към този момент 11, никой даже не си прави труда да приложи сходно нещо, изключително от представителите на тези гилдии. А тъкмо за тях и тяхното настояще и бъдеще става дума. Единственото, което прокараха беше узаконяване на иманярството и неговите колекционери.
Това е и моя упоритост, в случай че ми бъде гласувано доверие да стана депутат – да трансформира нещата. И освен поради изкуството и културната промишленост, само че и поради нашите деца”, написа
„ Световните проучвания демонстрират, че колкото повече красиви обекти за наблюдаване имаме, толкоз по-добре се усещаме, а психическото здраве, изключително в пандемия и в следтравматичния интервал, който се чака да продължи 3 години, към този момент се обрисува като сериозен проблем и предизвикателство за нацията. В същото време, средствата, които се отделят за психологичното здраве са в действителност жалки в нашата страна – цялостно неглижиране от властта.
Изкуството, разтворено в градската среда, има и значим образователен резултат за децата ни, а нашата градска среда, даже в 23-ти МИР в София, който е считан за най-благосъстоятелния в цяла България, е надалеч от всевъзможни стандарти за естетичност. Очевидно е, че без законова насила, няма по какъв начин да променим това нежелано положение”, декларира изрично Таня Иванова.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР