Един от лидерите на руската нацистка формация Русич Ян Петровски

...
Един от лидерите на руската нацистка формация Русич Ян Петровски
Коментари Харесай

Финландия арестува лидера на руската нацистка формация Русич Славян

Един от водачите на съветската нацистка групировка " Русич " Ян Петровски с позивна Славян е бил арестуван във Финландия. 

" За страдание тази информация се удостовери ", написа един от водещите съветски военкори " Рядавой Губарев " в Телеграм канала си, съобщи OFFnews.bg.

" Русич " са група десни екстремисти, които водят война в Донбас още от 2014-2015 година и са посочени като причинители на редица военни закононарушения.

Украинските управляващи към този момент са поискали екстрадицията на Славян.

" Сега е моментът дипломатите ни в Хелзинки да работят и да не позволен предаването на врага на този съветски воин ", ядове се Рядавой Губарев.

Ян Петровски е роден в Санкт Петербург през 1987 година, само че в младостта си е живял дълги години в Норвегия, където е прочут с връзките си в крайнодесни среди. По-специално той взе участие в норвежката антимигрантска група " Войните на Один ".

Освен това Петровски се е сражавал във войната в Сирия като част от група, която се бие на страната на режима на президента Башар Асад.

През 2016 година Норвегия депортира мъжа в Русия заради закани за сигурността.

Ян Петровски, който сега е задържан във Финландия, е под наказания от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Швейцария, Австралия, Япония, Нова Зеландия и Украйна. Той е имал и възбрана за влизане във Финландия.

Европейски Съюз споделя, че Петровски е виновен за дейности, които заплашват суверенитета и независимостта, както и сигурността на Украйна. От 2022 година Петровски е пълководец на съветската неонацистка паравоенна формация Русич, която има връзки с съветската ЧВК Вагнер, съгласно Министерството на финансите на Съединени американски щати. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР