Един от лидерите на радикалното движение „Талибан” молла Шах Вали

...
Един от лидерите на радикалното движение „Талибан” молла Шах Вали
Коментари Харесай

В Афганисатн ликвидираха лидер на талибаните

Един от водачите на радикалното придвижване „ Талибан” молла Шах Вали е бил погубен в Южен Афганистан при въздушен удар в провинция Хелманд, заяви телевизионният канал „ Толо нюз” като се базира на националния директорат по сигурността на страната.
По данни на медията, Шах Вали е командвал специфичните елементи на талибаните, така наречен „ алена група” и взел участие в контрабандата на опиати.
„ Освен че е забъркан във гърмежи и набези, той е взел участие и в контрабандата на опиати и завземането на земи в разнообразни елементи на провинцията. Освен това, той е забъркан в нападенията против силите за сигурност в провинциите Гур, Урузган, Кандахар”, цитира телевизионният канал заявление на директората.
Според него, в същата интервенция в провинцията са починали още двама командири на придвижването, само че имената им не се прецизират.
Афганистанската организация Хама прес отбелязва, че основната цел на нанесените в Хелманд удари са били лаборатории за произвеждане на опиати.
Радикалното придвижване „ Талибан” по-рано завладя забележителна територия в селските региони на Афганистан и атакува огромни градове. В Афганистан работи и терористичната формация „ Ислямска държава”.
Президентът на Афганистан Ашрафх Гани заяви на 1 декември, че от ИД към този момент са отвоювани 9 провинции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР