Един от ключовите въпроси, по които правителството предстои да заеме

...
Един от ключовите въпроси, по които правителството предстои да заеме
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Службите ни да работят активно по руска линия, за да не се провалим отново и да се окажем пак на страната на Москва

Един от основните въпроси, по които държавното управление следва да заеме позиции е този с обновяване на договарянията с „ Газпром “. Това разяснява доцент Даниел Смилов, политолог и експерт по относително конституционно право пред.

„ Аз допускам, че ще създадат опит за връщането на газовите контракти. Три са значимите моменти, за които би трябвало да следим. Първият е дали и по какъв начин това държавно управление ще направи опит да върне контракта с „ Газпром “ и да се опита на процедура да възобнови връзките с „ Газпром “. И виждате, тече акция в обществото, от избрани среди, бизнес среди има подобен напън. Но това е доста рискована стъпка предвид на обстоятелството, че „ Газпром “ явно е част от съветската военна тактика и не е снабдител, на който може да се разчита. Но има и други въпроси, да речем какво ще създадат във връзка с съветските дипломати, така наречен 70 изгонени дипломати – дали ще има опити за връщане, въобще някакъв различен политика “, означи анализаторът.
По думите му българските служби би трябвало да работят интензивно по съветска линия поради случаите в хранилища за муниции. „ България редовно се е проваляла, помните каква позиция зае страната ни във връзка с проблема „ Скрипал “. Тогава на процедура подкрепихме Русия, и то в миг, в който всички ни сътрудници, целият Европейски съюз бяха заели напълно друга позиция. След това пък се оказа, че ние сме имали сходен случай даже преди Скрипал – самото отравяне на Гебрев, по-късно гърмежите в складовете отпреди няколко години, в този момент отново нов гърмеж. Така че това, отново споделям, не са някакви изолирани произшествия, явно става дума за целенасочена политика “, означи Смилов.

„ Основният въпрос е по какъв начин ще се нарежда служебният кабинет във връзка с Политическа партия. Доколко те ще опитат да показват политиките на кабинета „ Петков “ като неудачни, да се пробват да вадят обстоятелства, документи и така нататък, с които да дискредитират по един или различен метод най-малко елементи от кабинета „ Петков “, тъй като знаете, това беше комплицирана коалиция. Основният въпрос е по какъв начин ще се нарежда този кабинет във връзка с „ Продължаваме промяната “ да кажем, с които президентът не е в изключително положителни връзки, меко казано “, уточни анализаторът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР