Един от елементите на Борисовата държава беше закрит. Така лаконично

...
Един от елементите на Борисовата държава беше закрит. Така лаконично
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Закрихме един от елементите на Борисовата държава

Един от детайлите на Борисовата страна беше закрит. Така сбито разяснява пред Българска национална телевизия водачът на ДСБ ген. Атанас Атаносв закриването на профилираните съд и прокуратура.

" Миналата седмица Министерство на вътрешните работи разгласиха лист от 116 преписки, изпратени в интервала 2020-2021 година за корупция по високите етажи на властта. Половината от тях са изпратени в Специализираната прокуратура и до ден сегашен няма реакция. Там има данни за закононарушения, осъществени в опазването на здравето, в строителството на пътища. Направи ми усещане, че в три от тези преписки, за които е маркирано, че са свързани с лица, близки до основния прокурор и до момента няма реакция по тях ", добави генералът.

По думите му спецправосъдието е основано с две цели - да бъдат преследвани политически неуместните на Борисовата страна и да бъдат прикривани закононарушения. Според Атанасов различен проблем е била неналичието на инцидентно систематизиране на делата.

На всеки един от магистратите е дадена опция да продължи реализацията си в правосъдната система, акцентира Атанасов. Заяви, че идната стъпка е обща промяна в правосъдната система - децентрализиране на прокуратурата и преструктуриране на Висш съдебен съвет посредством промени в Конституцията.

На този стадий е ясно, че ГЕРБ и ненапълно Движение за права и свободи няма да поддържат тези оферти. Ако няма болшинство за конституционни промени, има и други механизми за промени в процесуалните закони, които могат да се реализиран с нормално болшинство, сподели още Атанасов.

Според него политическите сили в Народното събрание се снишават по тематиката с изпращането на оръжие за Украйна.

" Като изключим Българска социалистическа партия, които намерено обявиха, че не биха подкрепили това, виждам едно снишаване. Трябва да е ясно - когато ние сме част от демократичния свят, не може за избрани неща да сме част от него, а за други да се скриваме ", безапелационен бе водачът на ДСБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР