Един от доайените на българската хирургия – проф. Енчо Калчев

...
Един от доайените на българската хирургия – проф. Енчо Калчев
Коментари Харесай

Проф. Енчо Калчев ще бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич

Един от доайените на българската хирургия – проф. Енчо Калчев ще бъде почетен със званието „ Почетен жител на Добрич “, откакто Общинският съвет утвърди предлагането на група съветници, заяви dobrichonline.com.

Отличието ще бъде връчено на проф. Калчев на тържествената сесия за празника на Добрич, която ще се организира на 25 септември.

Проф. Калчев е един от най-авторитетните и уважавани хирурзи у нас. Има две специалности - по хирургия и по анестезиология и реанимация.

Защитава сполучливо кандидатска дисертация през 1976 година, а през 1978 година е определен за доцент.

През 1984г. пази научна степен “доктор на медицинските науки ”, а през 1985 година е определен за професор. Специализирал е в Германия, Франция, Русия, Япония и други

Има над 90 изявления в наши и непознати списания и участия в интернационалните научни конгреси.

През 1993 година вкарва ендоскопските интервенции при камъни на жлъчния мехур, които до тогава са били провеждани единствено в София, а през 1997 година пръв прави ендоскопска интервенция за миома на матката с поливалентен екип експерти.

Проф. Калчев има дългогодишна оперативна активност с интервенции от разнообразни области - коремна хирургия, болести на щитовидната жлеза, гинекологични интервенции. Пръв вкарва правилата на еднодневната хирургия с пролежаване за не повече от 20 до 36 ч., което е съпроводено с бързо възобновяване и възвръщане на работоспособността.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР