Един от бойците, укриващите се в обсадения от руските сили

...
Един от бойците, укриващите се в обсадения от руските сили
Коментари Харесай

Илон Мъск, казват, че си от друга планета. Помогни ни да се махнем от Азовстал

Един от бойците, укриващите се в обсадения от съветските сили стоманодобивен цех „ Азовстал “ в Мариупол, прикани милиардера Илон Мъск да помогне за евакуацията им, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Много от цивилните, които се намираха на територията на завода, бяха евакуирани през миналата седмица след съглашение с Русия. Двете страни към момента не са достигнали до сделка за свободното евакуиране на украинските бойци, останали в завода.

„ Илон Мъск, хората споделят за теб, че си пристигнал като че ли от друга планета, с цел да ги научиш да имат вяра в невъзможното. Нашите планети са близо една до друга, като аз пребивавам там, където е съвсем невероятно да оцелееш “, написа в „ Туитър “ украинският пълководец от морската пехота Серхий Волина. „ Помогни ни да се махнем от „ Азовстал “ и да преминем на неутрална територия. Ако не ти, тогава кой? Дай ми знак “, добавя той.

Не излиза наяве дали Мъск е видял известието на украинския войник.

Илон Мъск, най-богатият човек в света, е притежател на „ Спейс Екс “ – компания за галактически ракети и на „ Тесла “ – компания за електрически автомобили. А сега той възнамерява да придобие и обществената мрежа „ Туитър “.

Украинските управляващи споделят, че към 1000 бойци се намират в подземните тунели на завода „ Азовстал “ и че стотици от тях са съществено ранени и имат потребност от незабавна евакуация.

През февруари, когато интернет връзката в Украйна бе нарушена след нахлуването на съветските сили в страната, Мъск отговори на „ туит “ на украински държавен чиновник, който търсеше помощ. В него Мъск съобщи, че сателитната широколентова услуга „ Старлинк “ на „ Спейс Екс “ е налична в Украйна и компанията изпраща още терминални устройства към страната.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР