Един от акционерите в Левски - Тръст Синя България излезе

...
Един от акционерите в Левски - Тръст Синя България излезе
Коментари Харесай

Тръст Синя България влезе с бутонките на Сираков

Един от акционерите в Левски - Тръст " Синя България " излезе с публична позиция, обвързвана с настоящите тематики в клуба. 

Ето какво написаха от Тръст " Синя България " (без редакторска намеса):

" Скъпи Левскари,

Както всички от вас евентуално си спомнят, новото управление на Левски съобщи, че приоритет в работата му ще бъде изплащането на отговорностите на Клуба към Национална агенция за приходите.

В тази връзка наскоро бе оповестено и " най-мекото и най-хубавото съглашение към дадения миг " (по думите на В. Димитров), изразяващо се в запор на сметките на клуба и задължението 30% от всички разноски да се превеждат по изпълнителното дело.

Бе стартирана и нова акция за дарения, за първи път персонално подкрепена от мажоритарния притежател. Впоследствие се стигна и до увеличение на капитала на сдружението с експлицитната поръчка, че всички постъпили средства ще бъдат употребявани за същата цел.

За страдание, Клубът пази цялостно безмълвие по тематиката за погасяване на отговорностите. Всяка логичност сочи, че при апел за дарителство следва да бъде предоставена най-малко обикновена отчетност. Такава в тази ситуация изцяло липсва.

Нито един от донорите няма визия по какъв метод акцията е повлияла върху отговорностите на " Левски " към Национална агенция за приходите, защото досега няма показан нито един документ за погасената част от главницата, оставащото обвързване, лихвите по него и така нататък

Все по-осезаемо се насажда чувството, че от последователите се чака само да бъдат таксувани за привилегията да бъдат левскари. За това свидетелства и необяснимото нарастване на цените на абонаментните карти с 30%.

Тъй като считаме, че целокупната левскарска общественост, призована и потвърдила се за следващ път като главен източник на доходи, има право да получи тази информация и да бъде осведомена с това по какъв начин са разходвани нейните пари и какви са бъдещите проектите на управлението, на 20 юни изпратихме писмо до изпълнителния шеф на клуба и до мажоритарния притежател и ръководител на Надзорния съвет, в което призовахме тази информация да бъде изнесена обществено и да бъде подкрепена със съответните документи. До този миг (25.06.2023), нямаме отговор от страна на клуба по този въпрос.

В тази връзка, ние още веднъж, този път обществено, молим към управлението да даде на почитателите подробна документи за събраните по другите канали средства, изплатената част от отговорностите към Национална агенция за приходите, оставащата сума, както и да показа на синята общественост своя проект за погасяването на тези отговорности и издръжката на клуба отсега нататък.

Отново подчертаваме, че поради неналичието на доверие към управлението на клуба и цялостната липса на каквато и да е информация, с решение на УС на концерн " Синя България " всички постъпващи средства от дейната DMS акция ще не престават да се изплащат навреме към клуба, само че не по оперативната му банкова сметка, а по оповестената за целеви дарения към Национална агенция за приходите.

Също по този начин призоваваме управлението на клуба, в символ на удостоверение на декларираните от него цели, да употребява за същите цели и приходите от продажба на абонаментни и членски карти, VIP ложи, боксове и входни билети.

Тъй като неведнъж бе заявявано, че издръжката на представителния тим е обезпечена от генералния спонсор, то явно това би бил най-прекият път към погасяване на отговорностите към държавната хазна. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР