Един от 100 хиляди ваксинирани гърци се намира в момента

...
Един от 100 хиляди ваксинирани гърци се намира в момента
Коментари Харесай

Неваксинираните в Гърция достигат над де10 пъти по-често до интензивните отделения

Един от 100 хиляди имунизирани гърци се намира сега в интензивно поделение с Covid-19, до момента в който при неимунизираните този дял е един на 9 хиляди, заяви пред телевизия Скай ръководителят на Гръцкия лекарски съюз Атанасиос Ексадактилос.

Той сподели, че в този миг обстановката в лечебните заведения е на границата на опциите, а лекарите и останалите медицински чиновници са доста изморени.

Ексадактилос се спря и на тези, които намират " хитри " способи да заобикалят контрола и съобщи, че те излагат и себе си, и близките на заплаха.

Председателят на Гръцкия лекарски съюз предложи да се преразгледа и въпросът за документите за имунизация от прилежащи страни, които се одобряват в Гърция.

През последните дни огромни размери в Гърция закупи абсурдът с подправени документи от България, който беше оголен в репортаж на държавната телевизия ЕРТ.

През последните дни в Гърция се регистрира гърмеж на хоспитализациите с Covid-19, като съгласно репортаж на телевизия Скай в събота е регистриран най-високият брой на новопостъпилите в болница пациенти от доста месеци насам - 385.

За " Вартоломеева нощ " в атинската болница " Гениматас " приказва пред малкия екран председателката на съюза на болничните лекари в Атина и Пирея Матина Пагони. Според нея още през тази седмица може да бъде доближат прагът от 10 хиляди инфектирани дневно.

Тя сподели, че новопостъпилите пациенти са най-вече във възрастовата група 28-45 години и са неимунизирани.

" Каква Коледа? Всеки да се опита да защищити фамилията си, за вземе защитни ограничения, с цел да не се окаже на болничното легло ", съобщи Пагони и добави, че " в случай че не се имунизираме, да достигнем до 80 % и нагоре, нищо няма да стане ".

Ваксинациите са се нараснали съвсем двойно

Броят на седмичните имунизации с първа доза се е нараснал съвсем двойно, откакто държавното управление взе решение за по-строги правила за неимунизираните, оповестява ДПА.

През първата седмица на ноември над 40 000 души са си сложили първа доза ваксина, съoбщава през днешния ден в. " Катимерини ". През последната седмица на октомври този брой е бил 25 000.

Съгласно нови ограничения в Гърция, влезнали в действие от през вчерашния ден, хората, които не са се ваксинирали, ще би трябвало да си вършат бърз или PCR тест, с цел да влязат в магазини, банки, публични институции, смесени пространства на заведения и фризьорски салони. Няма да има такива ограничавания в питателните магазини, аптеките и религиозните храмове. Освен това неимунизираните в частния и в обществения бранш ще бъдат задължени да си вършат по два PCR или бързи теста седмично.

Спазването на ограниченията се управлява строго от органите на реда. Правителството е мобилизирало в допълнение 8000 полицейски чиновници за тази цел. Според полицията единствено през вчерашния ден са били осъществени близо 85 000 инспекции в цялата страна. Полицейските чиновници са наложили стотици санкции. Няколко ресторанта за били краткотрайно затворени. На неимунизираните гости, които не са разполагали с условия тест, е била наложена санкция от 300 евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР