Един обикновен, евтин мъжки часовник от сравнително неизвестен производител напоследък

...
Един обикновен, евтин мъжки часовник от сравнително неизвестен производител напоследък
Коментари Харесай

Защо мъжете са обсебени от часовници?

Един елементарен, на ниска цена мъжки часовник от относително незнаен производител в последно време е натрупал милиони продажби в Америка. Неговият триумф няма нищо общо с неговия дизайн или голяма маркетингова акция, а обстоятелството, че е часовникът, който носи предходният президент на Съединени американски щати. Мъжкият часовник с хронограф Jorg Gray 6500, в началото предопределен за членове на тайните служби на Съединени американски щати, е подарък за рождения ден на Барак Обама от член на неговия екип по сигурността. Когато моделът на цена 260 пауда е разпознат на ръката на Обама, комерсиалния триумф на марката е обезпечена. Не поради това, което предлага като часовник, задвижван от батерия, не прави нищо повече от това да демонстрира времето и да мери време чрез хронографа, а поради връзката му. Притежаването на едно от тези неща ви слага в същия клуб като най-мощния човек в света, а мъжете обичат да бъдат членове на сходни клубове.



В ерата на смарт телефоните за какво още ги купуваме? Защо държавните глави още подаряват часовници на своите домакини във връзка държавни визити? Силвио Берлускони би трябвало да е подарил десетки на Тони Блеър през годините. Защо огромните предприемачи имат по няколко ролекса, картиета и други първокласни часовници? Защо страниците на мъжки международни списания са цялостни с лъскави реклами, съдържащи известни персони, носещи часовници, които костват доста хиляди?

Не е минало толкоз от дълго време времето, когато татко ви щеше да ви даде прекрасен часовник за навършването на пълноправие или за завършването на гимназия и това щеше да бъде единствения ви часовник с години наред. Преди години в никакъв случай една мисъл нямаше да прекоси съзнанието на човек, че може да има няколко часовника още до момента в който навърши 30. И сигурно на човек не би му минало през мозъка, че когато навърши 40, може да му бъде подарена първокласна дървена кутия с различени отделения, в които да пази своята сбирка от часовници.

Няколко мощни и изобретателни герои в промишлеността с часовници развиват сполучливо концепцията с нова философия за дизайна и маркетингова стратегия, която изстрелва бранша още веднъж от върха. Тези пионери вземат решение, че часовниците могат да бъдат освен инструмент за проявление на времето, само че и изключителни мини шедьоври, които показват и изключителна майсторска направа, традиция, вградена технология и възприети нововъведения. Идеята, че технологията би нанесла гибелен удар на часовника като аксесоар, просто няма опора. Мъжете имат мобилни телефони, както и часовници. Часовниците са едно от дребното неща, които човек може да носи, показвайки същински темперамент, статус, жанр отдавайки се даже на дребна доза на чудатост. Часовниците са допустимия вид на мъжки аксесоари. А един безценен мъжки часовник, без значение дали е от скъпоценни камъни, злато, платина или неръждаема стомана, се смята за изцяло допустим. Мъжкият дрешник се състои главно от костюми, ризи, пуловери, дънки, тъй че часовникът е едно от дребното неща, към които един мъж може да изрази своята персона или метода, по който се усеща. Единственият различен предмет, който обичайно употребяват мъжете, с цел да показват себе си, е тяхната кола. Но часовника стои постоянно на вас и ви съставлява, до момента в който колата не може да ви придружи на всички места.

Технологичният аспект е, несъмнено, от решаващо значение. Мъжете не обичат нищо повече от нещо, което освен наподобява добре, само че има и нещо механически характерно. Един от най-желаните модели на първокласната марка Patek Philippe, лимитираната версия на Caliber 89 - най-сложният часовник в света, който има 33 функционалности (включително да ви каже времето на изгрева и залеза на слънцето, акцентирайки високосните години, като се показва датата на Великден, лунна фаза, термометър и др.) и 1,278 елементи, които включват 68 колела и 24 стрелки. Един подобен модел е продаден на търг през 2004 година за повече от 5 млн. $.

Един мъж може да има и пет часовника, само че моделът, който носите, споделя нещо за вас. И не е наложително цената, както илюстрира Обама, водач на свободния свят,

със своя на ниска цена часовник, струващ не повече от 260 паунда или като Диего каузи Вале, милиардерът притежател на стилната империя Tod, който постоянно спортува със непретенциозен, часовник Swatch. Независимо дали цената е 50 или 5000, мъжете отделят толкоз внимание на часовник, колкото една жена на чифт обувки да вземем за пример.

 

Автор: ProTime-Bg

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР