Един нокът може да разкаже много за здравето на собственика

...
Един нокът може да разкаже много за здравето на собственика
Коментари Харесай

Защо се появяват бели петна по ноктите и с какво се свързват?

Един нокът може да опише доста за здравето на притежателя си. Просто погледнете формата и цвета му.

Лекарите назовават ​​белите петна по ноктите левконихия и множеството хора са изпитвали това събитие най-малко един път в живота си. По предписание това е единствено дребен козметичен недостатък, само че се случва, че когато се появят, би трябвало да се консултирате с доктор.

Кожата компактно приляга към нокътя, заради което има постоянен розов цвят. Но от време на време се случва и под нокътната плоча да се образува празно пространство. Изглежда като бяло леке ​​или линия.

Левконихията демонстрира съществуването на следните проблеми:

·         липса на цинк или калций;

·         недостиг на желязо в организма (желязодефицитна анемия)

·         заболяване на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм)

·         чернодробно заболяване (хепатит, цироза)

·         гъбична плака по ноктите

·         алергия

·         сърдечна и бъбречна непълнота

·         кожна патология (псориазис, екзема)

·         болести на стомашно-чревния тракт (пептична язва, улцерозен колит)

·         Инфекции на дихателните пътища (пневмония, ТОРС)

·         психоемоционално пресилване

Между другото, напречните бели линии са много постоянно срещан признак на отравяне с арсен или олово.

И това не е всичко, което може да се научи от ноктите за притежателя. Специалист, да вземем за пример, ще забележи нараснала трошливост на обраслия борд на нокътната плоча. И той ще заключи, че на човек му липсват мастноразтворими витамини А и Е.
Eто защо са сигнал тъмните петна под ноктите
Появата на тъмни линии под ноктите може да е признак за нараснало равнище на холестерола в кръвта, съгласно специалисти от Американската академи...
Прочети повече
Но пунктираните вдлъбнатини, сходни на дребни следи от инжекции, минаващи по цялата нокътна плочка, постоянно демонстрират псориазис или екзема. Този признак се назовава непримиримост, сходна на напръстника.

Ако върховете на пръстите са удебелени, тогава те се назовават ​​тъпанчета или пръсти на Хипократ - той беше първият, който обърна внимание на удебеляването на крайните фаланги при някои пациенти. Това е признак, при който нокътните плочи се сгъват напред и наподобяват като очила за часовник. Тази форма е един от диагностичните признаци на тежките болести на сърдечно-съдовата система (ендокардит) или белите дробове (рак, туберкулоза).

Синкавият цвят на ноктите, апропо, демонстрира, че в кръвта има малко О2. Това се случва при болести на белите дробове и сърдечно-съдовата система, както и при желязодефицитна анемия.

Във всеки случай не би трябвало да вършиме диагноза въз основа на публикации в интернет и да се паникьосвате. Ако забележите някакви аномалии, свържете се с вашия терапевт.

Какви витамини да приемате с бели петна по ноктите?
Какво споделят ноктите за здравето ви?
В Източната медицина хората съдят за здравето на индивида по нокътната му плочка. Ако в нас има вътрешни промени, то тялото ги отразява и...
Прочети повече
За да останат здрави нокътните плочи, би трябвало да ядете храни, богати на витамини и минерали.

Сред значимите витамини за бели петна по ноктите се разграничават следните:

1. Витамин В7 (биотин) - обезпечава метаболизма на мазнините, аминокиселините и въглехидратите в човешкото тяло, което от своя страна укрепва нокътните плочи, подтиква растежа им и отстранява назъбванията.

2. Витамини от група В (фолиева киселина) - обезпечават образуването на червени кръвни кафези, тънките и чупливи нокти с тъмни линии значат недостиг на витамини от тази група.

3. Желязо - обезпечава превозване на О2 до структурите на тялото (ноктите), при желязодефицитна анемия могат да се образуват белези и вдлъбнатини, желязото оказва помощ за нормализиране на метаболизма на ноктите
Край на чупливи нокти през зимата
През зимата, когато температурите внезапно падат, страда освен кожата, само че и ноктите ни. Те стартират да се напукват, белят, начупват и не...
Прочети повече
4. Магнезий - взе участие допълнително от 300 биохимични процеса, синтезира протеин, който е директно виновен за здрави и здрави нокти. При липса на този микроелемент ноктите се чупят, образуват се отвесни линии и клъстери.

5. Омега-3 мастни киселини – подхранват нокътната плочка, имат противовъзпалителен резултат, обезпечават здрав напредък на ноктите.

6. Витамин С - взе участие в образуването на колаген, който обезпечава верния и бърз напредък на ноктите, покачва здравината им,

7. Цинк - усъвършенства имунитета, предизвиква процесите на регенерация, усъвършенства качеството на ноктите и косата, отстранява белите петна.

Превод:goodhouse.ru

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР