Един на всеки десет души никога не е ходил на

...
Един на всеки десет души никога не е ходил на
Коментари Харесай

Проучване на „Тренд“: Един на всеки десет души никога не е ходил на годишен профилактичен преглед

Един на всеки 10 души в никакъв случай не е ходил на годишен профилактичен обзор. Това е по-характерно за най-младите българи под 30-годишна възраст, сочи национално изследване на социологическа организация „ Тренд “ на тематика „ За настройките на българите към годишните профилактични прегледи “.

То е направено сред 2 и 9 септември тази година по метода изявление лице в лице с 1002 жители над 18-годишна възраст. Възложител на проучването е фондация Hub For Health.



Около 39 % от запитаните споделят, че най-често търсят персоналния си доктор по телефона за записване на час за обзор, 32 % - за консултация, 25 % – за болничен, направление и други Близо 39 % от интервюираните означават, че не търсят персоналния си доктор по телефона.

Мнозинството споделя, че цифровите технологии биха могли да допринесат за по-бързата и по-качествена връзка със здравните експерти.

70% употребяват Вайбър, само че 30 на 100 – не.

На декларативно равнище запознатостта с годишните профилактични прегледи може да бъде избрана като добра. Мнозинството от българите твърди, че е осведомено какво включва ГДП и какви са изгодите от него, а почти две трети минават постоянен обзор.

Следва да се регистрира фактът, че тази относително висока профилактика не може да бъде отдадена напълно на целеустремено посещаване, а от време на време е по-скоро допълнение при аудиенция по различен мотив. Това демонстрира, че към момента има нужда от информация за изгодите от постоянната профилактика. Сред някои демографски групи тематиката остава подценена, сочи още прочуването. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР