Един милион евро - толкова дари 82-годишният Хорст Ешлер от

...
Един милион евро - толкова дари 82-годишният Хорст Ешлер от
Коментари Харесай

1 милион за жертвите на потопа - германски пенсионер засрами Байерн Мюнхен

Един милион евро - толкоз подари 82-годишният Хорст Ешлер от Мюнстер на организацията Aktion Lichtblicke, която сега оказва помощ на жертвите от потопа в Германия. Радио " Антене Мюнстер " споделя, че пенсионерът се събрал със свои другари, с цел да обсъдят на каква стойност да бъде дарението. Числото 1 000 000 евро им се видяло положително.

Взел го доста драговолно, споделя Ешлер: " Тези хора, които изгубиха всичко... И си рекох: а аз и на следващия ден ще имам пари да си купя самун. "

Пенсионерът се доверил точно на упоменатата помощна организация, в която са обединени всички локални радиостанции в провинция Северен Рейн-Вестфалия, тъй като има вяра, че по този начин парите му с най-голяма сигурност ще доближат до най-засегнатите фамилии.

" Не се стискайте! "

Но това надалеч не е всичко. Успоредно с дарението си Ешлер прикани своя обичан футболен клуб " Байерн Мюнхен " също да даде (повече) пари за потърпевшите. Досега тимът, дружно с сътрудниците си от Кьолн и колоса " Дойче Телеком ", подари 100 000 евро на потърпевшите посредством организацията Aktion Lichtblicke. 82-годишният мюнстерчанин обаче счита, че това не е задоволително. " Не се стискайте. Знам, че не сте такива и че давате доста пари за щедрост. В сегашната обстановка обаче би трябвало да се бръкнете по-надълбоко, " упорства той.

Ако " Байерн " подари един милион, Ешлер дава обещание да усили своето подаяние с цели 20%.

Щедрост, която впечатлява

Впрочем, пенсионерът от Мюнстер е прочут със своята благотворителност. През април тази година той подари 750 000 евро на зоологическата градина в Мюнстер и купи билети за зоопарка на 33 333 деца. А за какво го прави ли? Заради заричане, което е дал на починалата си брачна половинка, да се грижи за деца и за животни.

Междувременно от гранда " Байерн " одобриха хвърлената ръкавица и усилиха дарението за жертвите на потопа на 1,1 милиона евро. Освен това подготят благотворителен мач с " Шалке 04 " на " Фелтинс сцена ". Поне още един милион евро от предстоящите приходи също ще бъдат дарени за потърпевшите от наводненията.

Текстът е разгласяват
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР